Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ebru Zencir koordinatörlüğünde düzenlenen atölye çalışmalarında Dr. Filiz Çiçek tarafından Kore mutfağının incelikleri aktarıldı. Etkinliğin kapanışında ise katılımcılara teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi.  Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Kore ve Türk kültürünün yakınlıklarına değinerek, “Güney Kore ve Türkiye’nin geçmişten günümüze tarihi bir yakınlığı ve iki toplumun karşılıklı sevgisi var. Biz de bu kapsamda hem öğrencilerimize hem de öğretim elemanlarımıza Kore kültürünü tanıtmak istedik. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzde öğrencilerimize Kore mutfağını doğru ve kaliteli bir şekilde aktarmak istiyoruz. Bu kapsamda öncelikle öğretim elemanlarımızı yetiştirmemiz gerektiğini düşündük. Dr. Filiz Çiçek Hocamızdan Kore’de yaşadığı müddetçe edinmiş olduğu deneyimleri bizle ile paylaşmasını istedik” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi