Günyüzü’de mahalleleri Günyüzü Belediye Başkanı Remzi Arayıt ile birlikte tek tek ziyaret eden Ünlü, Ayvalı Mahallesi sakinlerine seslendi.  Ünlü, “Anayasa değişikliğine ilişkin olarak hayır sözcüleri maalesef doğruları söylemeyerek kampanya yürütüyorlar. Evet gerekçeleri açık, Anayasa değişikliği maddeleri resmi gazetede yayınlandı bir kez okumak kafi. Beklerdik ki hayır savunucuları da  doğruları söyleyerek kampanya yürütsünler ama değişikliği gerçek hali anlatmak demek evet demek” dedi.

Cumhurbaşkanı’na fesih yetkisi verileceği yönünde iddialarla ilgili konuşan Ünlü, “Cumhurbaşkanı defalarca meclisi fesih edebilir diyorlar. Değişikliğin içerisinde fesih olmadığını kendileri de biliyorlar Cumhurbaşkanı ve meclis karşılıklı olarak birbirlerini seçime götürebilirler” dedi.

KAÇAK GÜREŞİYORLAR

Ünlü sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı seçim kararı aldığında kendi dönemi de sonra eriyor. Seçim kararı almak kolay değil kendi döneminizi de bitiyorsunuz, dolayısı ile uzlaşmayı zorunlu kılıyor. Yüzde 20, yüzde 15 oy oranları ile koalisyona dahil olup koltuk kapma derdi kapanıyor. Bizde uygulanan parlamenter sistemin sıkıntılarını ve bize yaşattığı krizleri, darbe ve muhtıra dönemlerini biliyoruz. Bunları tekrar yaşamamak ve istikrarın sistemle sürdürülebilir bir hale getirilmesi için anayasa değişikliği zorunlu bir hükümet sistemi değişikliğidir. Öncelikle dolaylı yollardan bilgi edinmeye çalışmayı bırakalım, 18 maddeyi önce kendimiz okuyalım. Zira bir takım hayır savunucularının doğruyu söylemek gibi bir derdi yok,  bunlar kaçak güreşiyor” ifadelerini kullandı.  HM

Editör: Haber Merkezi