Tepebaşı Belediyesi’nin üretimi ve üreticiyi desteklemek amacıyla oluşturduğu Kırsal Kalkınma Kurulu’nun 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yoğun katılım ile gerçekleşti.

 GENİŞ KATILIMLA YAPILDI

Tepebaşı Belediyesi tarafından tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunların masaya yatırılması, üreticilerin günümüz koşullarına uyum sağlamaları, tarımsal alanda yaşanan gelişmelerin takip edilebilmesi gibi hedefler ile oluşturulan Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu’nun 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi adına Mert Erman Özen, Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyelerinin ilgili birimlerinden temsilciler, kırsal mahallelerin muhtarları, üretici birlik ve kooperatiflerinin temsilcileri, akademisyenler, çobanlar ve çok sayıda üretici katıldı. Toplantıda ilk olarak Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu yönetmeliği hakkında katılımcılara bilgiler verildi ve ardından divan kurulu oy birliği ile oluşturuldu.

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Divan başkanlığına seçilen Ömer Zeydan, konuşmasında, “Topyekûn bir çalışmaya girilmeli, birlik ve beraberlikte bereket, rahmet vardır. Bu şekilde, kırsalla ilgili bu işleri başarıyla yürüteceğimize hiç kuşkum yok. Ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Şahsım ve Eskişehir Ticaret Borsası adına, tarımla ilgili tüm işlerde yazılı görevimiz olmamasına rağmen, Türk tarımına hizmet etmeyi, Türk tarımını kalkındırmayı, uluslararası rekabette ezdirmemeyi her türlü platformda ifade ediyorum ve sonuna kadar da arkasındayım. Bu tür oluşumlarda görev almak ayrıca beni onurlandırıyor. Genel kurulu yapmak üzere üye sayımız yeterli” diye konuştu.

ALTYAPI SAHADA GÖRÜLÜYOR

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ise konuşmasında, “Bu çalışmayı Tepebaşı’nda özveriyle başlattığınız için teşekkür ediyorum. Kırsalda Tepebaşı Belediyemizin yapmış olduğu çalışmanın yerinde ve büyüyerek devam ettiğini görmekteyiz. Son 2 yılda toplantılar yapılıyor ama altyapısı sahada, tarlada köklü bir şekilde geldi. Özel İdareler kapandıktan sonra Sakintepe’deki soğuk hava deposu, Tepebaşı Belediyemize devredildi, iyi ki de devredildi. Çalıştırılamaz bir haldeydi. Şimdi ürünü 10-20 günlük süreçlerde depoda bekletebiliyoruz. Üretmek zor ve ondan da zor olan pazarlamak. İnşallah kırsal kalkınmanın devamında bu pazarları buluruz ve yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi