Son dönemde Eskişehir’deki suç oranlarının giderek artması üzerine, huzur operasyonu yapılmasının zaruretine dikkat çekmek adına, 28 Ekim 2021 tarihinde ‘SAZAN AVI DEĞİL HUZUR İSTİYORUZ’ başlıklı köşe yazımı sizlerle paylaşmıştık.

Söz konusu köşe yazımda huzur operasyonu yapılması gerektiğini söylerken bir noktaya atıfta bulunmuş “Şehrin giriş çıkışlarında GBT kontrolü yaparak ancak kendinizi kandırırsınız. En az 4 tane daha tali yol girişi olan yerde, sazan mı avlıyorsunuz” İfadesini kullanmıştım.

Çok geçmeden Emniyet güçlerimizin 1500 kişiyle eşzamanlı gerçekleştirdikleri bir huzur operasyonunu gerçekleştirmesi bu konuda yüreklerimize su serpti. Bu suretle de 14 Kasım tarihli köşe yazımızda Adının Hakkını Verdi başlığıyla İl Emniyet Müdürümüz Sayın Yaman Ağırlar başta olmak üzere tüm Emniyet güçlerimizi kutlamıştık.

                                                              ***

Ne yalan söyleyeyim ilk yazımızda konuya mizah katmak adına sazan mı avlıyorsunuz derken gün olup bu konuda tirajıkomik bir olayın aktörü olacağım hiç aklıma gelmemişti.

Her ne olursa olsun emniyet görevlilerinin zor şartlara rağmen görevlerini fedakarca yaptıklarının bir kez daha altını çizdikten sonra konumuza geçelim derim:

“Geçtiğimiz günlerde Ankara çıkışındaki kontrol noktasında çevirmeye girdik efendim. Malum GBT kontrolü yapılacak ve kimlik ibraz etmek lazım. Eski tip ehliyeti sundum lakin polis memurumuz ısrarla kimlik diyor. Bendeniz de eski tip ehliyetlerin kimlik hükmünde olduğunu yineliyorum. Polis memurumuz ısrarcı lakin bendeniz daha bir ısrarcıyım bu konuda. Nihayetinde GBT sorgumuz yapılıyor da yola koyuluyoruz.”

Yaşanan bu polemik üzerine hukukçulara sordum, emniyetteki dostlarıma sordum sen haklısın dediler. Yetmedi Google amcaya bir soralım dedim:

“Yeni ehliyet sürücü belgelerinde kişiye ait herhangi bir bilgi bulunmadığı için nüfus cüzdanı yerine kullanılması mümkündür değildir. ‘Eski ehliyet sürücü belgesinde’ nüfus cüzdanlarında yer alan hemen hemen her bilgi bulunduğu için bu tür işlemleri gerçekleştirmek mümkündür.”

Evet efendim, bu suretle Google amca da haklılığımız teyit etmiş oldu.

                                                                    ***

Ne var ki hangi birine yanayım:

Asayişle ilgili yapılması gereken onca iş beklerken, yaşanan böylesi bir polemiğe mi?

Ya da

İlgili kontrol noktasındaki denetimlere yönelik ‘sazan avı değil huzur istiyoruz’ diyen bendenizin, düşmüş olduğu duruma mı?

Yorum sizlerin efendim…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder.

-        GAZALİ