YAYALARDA ÇİLEDEN ÇIKIYOR

Merkez Odunpazarı ilçesinde bulunan Reşadiye Camii mevkiindeki tek yön sokaklara yasak olmasına rağmen bilinçsizce araç bırakılması trafikte aksamalara sebebiyet veriyor. Belediye ekipleri, yerleştirdiği plastik ve demir dubalarla önlem almaya çalışsa da sürücüler park yerlerini kendisi oluşturuyor. Dubalara zarar verilerek yeni park alanları açılırken, sürücüler ve yayalar zorluk çekmeye devam ediyor.

TAM BİR SORUMSUZLUK

Sorumsuzca park edilen araçlar vatandaşlar tarafından da tepki görüyor. Ticari taksi şoförü Sadettin Çolak insanların bencilliğine ve vurdumduymazlığına değinirken, belediye ekipleri ile polislerin konunun üzerinde durmamasından yakındı. Acil bir durumda ambulans veya itfaiyelerin zorluk yaşayacağından bahseden Çolak, “Burada hep televizyoncular ve telefoncular olduğu için, nedense herkesin işi hep 2 dakikalık oluyor. Hep taksi durağına park ediyorlar, dönüşlere park ediyorlar. Yollar kısa ve dar zaten. Kimi vatandaşların inanın arabayı park edip hamama gittiğini dahi biliyoruz” dedi.

OTOPARKLAR DOLU

Sokak aralarında kaldırıma park edilen araçlar yayalara da geçit vermiyor. Yayaların araç yolundan yürümek zorunda kalması, araç sahiplerine zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar her gün şikayet etmelerine rağmen bir çözüm bulamadığını dile getirirken yol yüzünden can pazarı yaşandığını belirten şoför Serdar İşbilir, “Vatandaşlar haliyle kaldırımdan gidemediği için mecburen yolun ortasından gidiyor. İnsanlar bizim tepemize çıkacaklar. Milletle kavga ediyoruz burada. Aradaki otoparkların zaten hepsi dolu” şeklinde konuşuyor. 

Editör: Haber Merkezi