Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı genelinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Kurt, son olarak Öğretmenler ve Taşköprü Caddesi esnafını ziyaret etti. Öğretmenler Caddesi esnaf ziyaretinde Başkan Kurt’a Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce eşlik etti. Başkan Kurt Öğretmenler Caddesi’nin ardından esnaf ziyaretini Taşköprü Caddesi’nde sürdürdü. Vatandaşlar, yol boyunca Başkan Kurt ve Ünlüce’ye büyük ilgi gösterdi. Ziyaretleri sırasında esnafla sohbet eden Başkan Kurt, esnafa hayırlı Ramazanlar ve işler temennisinde bulundu. Esnafın ve vatandaşın derdini dinleyen Başkan Kurt, vatandaşın da esnafın da taleplerini dinleyerek notlar aldı. 

Eskişehir’de pazarlarda sevindiren gelişme Eskişehir’de pazarlarda sevindiren gelişme

“31 Mart hükümeti uyarmak için önemli bir gün”

Mahalleleri gezerek mahalle esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Kurt, esnafın da vatandaşın da en büyük derdinin ülkede yaşanan derin yoksulluk olduğunu vurguladı. Temel gıda maddelerinden, deterjana kadar her şeye zam geldiğinin belirten Başkan Kurt, açlık sınırının asgari ücrete ulaştığının altını çizdi. Başkan Kurt, “Asgari ücrete yılbaşında yaptıkları zam, daha işçinin cebine girmeden eridi. Yıllarca bu ülkede alın teri döken, emek harcayan emeklimizin hali ortada. Türk-İş’in verilerine göre gıda harcaması, giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı 49 bin 019 TL’ye yükseldi. Ramazan ayı gelmeden ete ve tavuğa 1 haftada 3 kez zam geldi. Önceden insanlar bayramdan bayrama et yerken, şimdi et yemek hayal oldu. İnsanlar bulguru, pirinci, mercimeği avuç hesabıyla alıyor. Sebzenin, meyvenin ise yanına yaklaşılmıyor. Tüm bunların tek bir nedeni var, o da Türkiye’nin yanlış ekonomi politikası. Türkiye’nin tarım politikası olmadığı için daha önce ülkemizde üretilmesinden gurur duyduğumuz bakliyat ürünlerini, sebze ve meyveyi ithal eder olduk. Bütün sorunların altında da Türkiye’nin kötü yönetilmesi yatıyor. 31 Mart, hükümeti uyarmak, hükümeti frenlemek ve yanlış politikalarını engellemek için önemli bir gün” diye konuştu.

“Esnafı yalnız bırakmadık”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, pandemi sürecinde Eskişehir’deki esnaflarla örnek bir davranış sergilediklerini söyledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak esnafı yalnız bırakmadıklarını ifade eden Ayşe Ünlüce, “Pandemi zamanı Eskişehir’de esnafımızla, odalarımızla, sendikalarımızla dayanışma örneği sergiledik. Esnafımızın ayakta kalması için elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Girdiğimiz birçok dükkanda o süreçte esnafa dokunduğumuzu görebilmek bizler için büyük mutluluk. Alım gücünün her geçen gün azaldığı bugünlerde de esnafımızın, vatandaşımızın, emeklilerimizin yanında olmak istiyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz, hayat pahalılığına da dur diyeceğiz” dedi. Vişnelik Mahallesi sakini olarak komşularından büyük destek beklediğini ifade eden Ünlüce “Komşularım Eskişehir ittifakı diyor. Görüştüğümüz, elini sıktığımız tüm hemşehrilerim hangi siyasi görüşten olursa olsun Eskişehir’e sahip çıkacaklarını ifade ediyorlar. İlgileri ve destekleri için Vişnelik sakinlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Ayrıca, projeleri arasında yer alan Yeşil Enerji Kooperatifi hakkında bilgi veren Ayşe Ünlüce, “Esnaf, çiftçi ve işletme sahiplerine güneş enerjisi sistemlerinin avantajlarını sunarak, onların enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltmalarına yardımcı olacak, Yeşil Enerji Kooperatifinin kuruluşuna katkı sağlayacağız. Bu kooperatif aracılığıyla, hemşehrilerimizin güneş enerjisi sistemlerine yatırım yapmalarını teşvik edecek, yatırım finansman çözümleri için yol göstereceğiz. Böylelikle işletmeler, uzun vadede enerji maliyetlerini minimum seviyeye indirecek ve kendileri için önemli bir maliyet olan enerji giderinden önemli ölçüde kurtulacaklar” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ve esnaf, Başkan Kurt ve Ünlüce’nin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Merkezi