Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mahalle iftarları ile vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi; 75. Yıl, Emek, Gündoğdu, Kırmızıtoprak, Büyükdere ve Orhangazi Mahallesi’nde gerçekleştirdiği iftar programlarının ardından Gökmeydan Mahallesi’nde iftar programı düzenledi. İftar sofrası bu kez Odunpazarı Belediyesi Ek Hizmet Binasının bulunduğu Ulus Caddesi’ne kuruldu.  Başkan Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve yaklaşık 5 bin Gökmeydan Mahallesi sakininin katılığı iftar programında, okunan duaların ardından hep birlikte oruçlar açıldı.    

Eskişehir’de adını taşıyan müzeyi gezdi Eskişehir’de adını taşıyan müzeyi gezdi

Gökmeydanlılardan Başkan Kurt’a teşekkür

Verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren Gökmeydanlılar, Başkan Kurt'a teşekkür etti. İftar programında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kurt, vatandaşın halini hatırını sordu, uzun uzun sohbet etti. İftarını vatandaşlarla birlikte yapan Başkan Kurt, iftardan sonra da vatandaşlarla sohbet etmeyi sürdürdü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Kurt, vatandaşın fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmeyerek bol bol fotoğraf çektirdi.

“Dayanışmayı, birlik ve beraberliği yaşatmak için iftar programlarını düzenliyoruz”

İftar programında konuşan Başkan Kurt, her Ramazan ayında dayanışma, birlik ve beraberlik duygusunu yaşatmak için iftar programlarını düzenlediklerini söyledi. Bu iftar programlarının sürekli olmasını dileyen Başkan Kurt, “Ramazan ayının ortalarına geldik, yaklaşık 10 gün sonra bayram gelecek. Hepinize bayram tadında bir ömür diliyorum. Pazar günü yerel yönetimleri seçeceğimiz bir seçim var. Bu seçimlerde bütün hemşerilerimizin elini vicdanına koyarak Eskişehir’in geçmişinden buyana yapılan hizmetleri değerlendirmesini ve bu doğrultuda tercihlerini kullanmasını diliyorum. Hepinize afiyet olsun. Allah oruçlarınızı kabul etsin” dedi. 

Her gün 5 bin kişiye iftar yemeği ikram ediliyor

Yıl boyunca Erenköy Mahallesi’nde bulunan Aşevi ve Yıldıztepe Mahallesi Erdal İnönü Halk Merkezi Aşevi Yemek Dağıtım Noktasında her gün iki öğün 3 çeşit sıcak yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarla paylaşan Odunpazarı Belediyesi, bu hizmetini Ramazan Ayında da sürdürüyor. 4 mahallede de 1000’er kişilik sabit iftar çadırları açan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Emek Mahallesi İlk Adım Düğün Salonunda da her gün iftar programı düzenliyor. Başkan Kurt, ayrıca mahallelerde de iftar programları düzenliyor. Başkan Kurt, vatandaşlarla 28 Mart Perşembe günü Ihlamurkent Pazaryeri’nde gerçekleşecek Ihlamurkent-Vadişehir Mahalle İftarında bir araya gelecek.  

Muhabir: Beste Temel