Kent merkezinde yaşanan trafik keşmekeşi çevreyoluna kadar taştı. 71 Evler Kavşağı’nın kapanması ve devam eden yol çalışmaları Alpu Kavşağı’nı çıkmaza soktu.

Kent merkezinde yıllardır tepkilere neden olan trafik keşmekeşi kentin bir çok noktasında etkisini gösteriyor. 71 Evler Mahallesi’ne çevre yolundan girişin yaşanan trafik kazaları sonrası kapatılması sürücüleri Alpu kavşağına yönlendirmişti. Özellikle sabahın erken saatlerinde Alpu kavşağında meydana gelen trafik, sürücüleri çileden çıkarıyor. Akşam saatlerinde mesai bitiminde de servis araçlarının yoğunluğu bölgede adeta kaosa neden oluyor.  Çevreyoluna Ankara’dan gelen araçların da eklenmesiyle Alpu kavşağı çıkılmaz bir hal alıyor. Trafik ışıklarında dakikalarca beklemek zorunda kalan sürücüler, alternatif bir güzergah oluşturulmamasına isyan etti.

HEP AYNI MANZARA

Sürücüler, “Her gün aynı manzara ile karşılaşmaktan bıktık. Sabah işimize giderken Alpu kavşağında dakikalarca durmak zorunda kalıyoruz. İş dönüşü de aynı manzara ile karşılaşmaktan bıktık. Yetkililer ne zaman sürücülerin sesini duyacak ve mağduriyetimize bir çözüm bulacak?” diye sordu. Trafiğin rahatlatılması için alternatif bir yolun olmamasına tepki gösteren sürücüler yetkilileri göreve davet etti. Kavşakta eziyet sürerken yetkililerin yükselen seslere kulak tıkaması yaşanan mağduriyetin çözüm bulmayacağı gözler önüne seriliyor. HM

Editör: Haber Merkezi