Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinde gerçekleştirilen korkunç katliamın failleri belirlendi. İlkay Tokkal, eşi Emel Tokkal ve 4 yaşındaki çocukları Doruk Tokkal’ın Mehmet Şerif B ve yakın akrabaları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkartıldı. Korkunç katliamı gerçekleştiren Mehmet Şerif B’in, eşi ve çocuğu ile birlikte öldürülen İlkay Tokkal’ın eski ortağı olduğu öğrenildi.

Eskişehir’de ve ülke genelinde dehşet yaratan korkunç olayın aydınlığa kavuşturulması için Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekibin çalışmaları sonuç verdi. Olaydan sonra şehir merkezinde bulunan yaklaşık 400 kamera, kurulan özel ekip tarafından incelendi. Bu incelemeler sonrasında elde edilen delillerle 12 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden eski ortağı 29 yaşındaki Mehmet Şerif B’in alacak verecek meselesi yüzünden olayı yapma ihtimali üzerine yoğunlaşan ekipler sonuca ulaştı.

Olayda kullanılan maske eldiven zanlının evinin yakınında boş arazide bulundu. Olaydan sonra evinin yakınlarına kadar bir taksi ile gittiği belirlenen Mehmet Şerif B’in evinin bodrum katında olay sırasında giydiği ayakkabı ve kanlı çorap bulundu. Toplanan deliller incelenmek üzere laboratuara gönderildi.

Üç kişinin bıçaklanarak öldürüldüğü korkunç olayla ilgili olarak yürütülen çalışma sonunda gözaltına alınan 13 kişiden 4’ü ilk sorgulama sonrasında serbest bırakıldı. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen şüpheli Mehmet Şerif B ve beraberindeki 8 kişi geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürüldü. Katil zanlısına çelik yelek giydirildiği gözlendi.

Adliyeye getirilen 9 şüpheliden İlker K.Hediye B. Abdullah Y. Azad B. çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı. Savcılık tarafından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen eski ortak Mehmet Şerif B. ‘Canavarca hisle birden fazla kişiyi kasten öldürmek’ suçundan, yeğeni Hakkı B. akrabası Fesih Y. ve dayısı Zeki O. İse olayla irtibatlı olduklarından dan dolayı tutuklandı. Şüphelilerden Tırhan B. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi