Alınan bilgiye göre, Ankara'dan Bursa'ya geziye gidenleri taşıdığı öğrenilen Muhsin Ö. (51) idaresindeki 06 FL 644 plakalı bir gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Kazada 11 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı.  Tedavi altına alınan 44 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tur şirketinin sosyal medya üzerinden 'sömestr tatilinde en güzel karne hediyesi' paylaşımı ise yürek burktu.  Kaza yapan otobüste bulunanların çoğunun aile olduğu, çocukları ile birlikte sömestir tatili nedeniyle hafta sonu Bursa Uludağ'a kayak yapmaya gitmek için Ankara'dan tur otobüsüne bindikleri ifade edildi.

"ÖNÜME BİR KARALTI ÇIKTI KÖPEK SANDIM"

Kaza sırasında otobüsü kullanan şoför Muhsin Ö, emniyetteki ifadesinde, saat 00.00'da Ankara Kızılay'dan kendisi, yedek şoför ve muavin ile yolcular dahil 55 kişiyle yola çıktıklarını belirtti. Muhsin Ö, araçta bir ya da iki çocuğun da bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Ankara'dan yola çıktığımızda aracı Erkan A. kullanıyordu. Sivrihisar Bademli Tesisleri'nde aracın sevk ve idaresini ben aldım. Erkan A, araç alt kısmında bulunan yatak kısmına dinlenmeye gitti. Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım." Gözaltındaki Muhsin Ö. ile diğer sürücü Erkan A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

ŞOFÖR DEĞİŞTİRİLDİ

Kazadan 90 kilometre önce şoför değiştirildiği öğrenildi. Kaza öncesinde tur otobüsünün Sivrihisar ilçesinde bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdiği öğrenildi. Yaralı yolcular ise mola sonrasında ise otobüsün şoförünün değiştiğini belirtti.

 KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kazayla ilgili Eskişehir Valiliği tarafından Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey başkanlığında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer'in de yer aldığı kriz masası oluşturuldu. Hastanelerdeki morglarda, bazı cesetlerin kimlik tespitinde zorluk yaşanırken, parmak izi ve ailelerin de teşhisiyle işlemleri tamamlanan cenazeler memleketlerine gönderildi. 

Editör: Haber Merkezi