Kaşar peynirinin eşsiz lezzeti hemen her yemeği çok daha cazip hale getirir. Pizza, makarna ve köfte gibi bir dizi yemekte kaşar peyniri kullanıyoruz. Ancak yağlı bir peynir olması sebebiyle, rendelerken genellikle parçalanır ve bu durum pek çok kişi tarafından sorun olarak görülür. Dahası, bu durum peynirin büyük bir kısmının rendede kalmasına ve rendeyi temizlemenin zor olmasına da neden olur. Ancak, vereceğimiz ipucunu öğrendikten sonra, kaşar peynirini rendelerken artık hiç parçalanmayacağını göreceksiniz. 

Bu lezzetli peynirin rendelenmesini zorlaştıran temel neden, yağlı ve yumuşak bir yapıya sahip olmasıdır. Ancak bu sorunu çözmek için çok basit bir hamleye ihtiyacınız var.

Eskişehir’de yüzlerce çocuğa annelik yapıyor Eskişehir’de yüzlerce çocuğa annelik yapıyor

Yapmanız gereken son derece basit. Sadece biraz zeytinyağı ya da ayçiçek yağı gerekiyor. Kullanacağınız rendenin üzerine zeytinyağı veya ayçiçek yağı püskürtün ve ardından kaşar peynirini rendelemeye başlayın. Artık peynirin parçalanmadığını göreceksiniz. Bu sayede, parçalanan kaşar peynirleri israf olmayacak ve daha düzgün bir şekilde rendelenecektir.

Ayrıca bu yöntemi kullandığınızda rendeyi daha kolay temizleyebileceksiniz.

Kaynak: Haber Merkezi