Vali Azmi Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Günhan Yazar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftü Vekili Dilaver Şahin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadri Demirel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Çelik,  uyuşturucu ile mücadele konusunda ilgili kurumlara ve sivil toplum örgütlerine önemli görevler düştüğünü söyledi. Hayata geçirilen projelerle devletimizin uyuşturucu ile mücadelede kararlı bir şekilde yol aldığını dile getiren Vali Çelik, bu konuda ailelerin ve toplumun da duyarlı olmasını dikkat çekti.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İki üniversitesi ile Eskişehir’in dinamik ve canlı bir şehir olduğunu kaydeden Vali Çelik, halkın yüzde 87’sinin merkezde ikamet ettiğini, uyuşturucu ile mücadele konusunda herkese belirli görevler düştüğünü belirtti. 2016 yılında Kurul tarafından yapılan çalışmaların toplantıda değerlendirileceğini bildiren Vali Çelik, “02.09.2013 tarih ve 804 sayılı Başbakanlık Olur’u ile “Ulusal Uyuşturucu Eylem Planı” yürürlüğe girmiştir. Bu anlayış çerçevesinde; il düzeyindeki uyuşturucu madde kaçakçılığı, kullanımı ve bağımlılığı ile ilgili konu ve gelişmeler takip ve tespit edilerek, buna ilişkin çözüm önerileri üretilmektedir. İlimizde ilgili kurumlar tarafından yürütülen mücadele çalışmalarında işbirliği ve koordinasyonu tesis etmek amacıyla oluşturulan “İl Ulusal Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu” bu kapsamda çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. 

SUNUM YAPILDI

Hayata geçirilen yeni projelerin uyuşturucu ile mücadele yönündeki kararlılığı arttıracak nitelikte olduğunu bildiren Vali Çelik, Kurulun bağımlılıkla ilgili mücadele hedeflerini aktardı.  Daha sonra sırasıyla ilgili kurumlar yaptıkları çalışmaları sunumla anlattı. Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinden sonra toplantı sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi