Ekici, “Yandaşlara, varsıllara, ayrıcalıklılara değil, tüm halkımıza yaygın, zorunlu, güvenilir ve ücretsiz aşı talep ediyoruz” dedi.

Bilim insanlarının toplumsal bağışıklık için ülkede en az 130 milyon doz aşı ihtiyacı olduğunu belirttiklerini ancak yetkililerin henüz sadece 50 milyon doz aşı için anlaşma yaptıklarını aktaran Ekici,  bu aşıların da yalnızca 3 milyonunun elimizde olduğunu belirtti.

Salgınla mücadele için acil olarak güvenilir ve ücretsiz aşı talep ettiklerini ifade eden Ekici, “Elimizdeki sınırlı aşının da sağlık kuruluşlarına nasıl dağıtılacağı, buraların fiziksel şartlarının aşılama için yeterli olup olmadığı, yeterli sayıda aşılama yapacak sağlık personelinin olup olmadığı gibi konularda iktidarı şeffaf olmaya davet ediyoruz. Kara düzen değil planlı aşılama istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ekici, “Bilim Kurulu’nun derhal SES, TTB gibi sağlık örgütlerini de içerecek şekilde yeniden şekillenmesini ve aşılanma sürecinin de bu kurul tarafından yönetilmesini talep ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi