Türk kültürünün bir parçası olan kalaycılık artık tarihe karışıyor. Şehirlerde sayıları birkaç taneyi geçmeyen kalaycılar, çırak yetişmediği için mesleğin yakın zamanda hiç icra edilmeyeceğini söylüyor. 
Bakır mutfak eşyaları, üzerlerindeki kaplamanın soyulması sebebi ile zehir saçtığından, belli aralıklarda kalaylanmak zorunda. Bu nedenle de bundan yaklaşık 20 yıl öncesine kadar kalaycılar ve kalaycılık mesleği revaçtaydı. Kalaycılık, önceki yıllarda seyyar olarak da yapılırdı. Gelişen teknoloji ile birlikte, bakır eşyanın yerini krom, çelik ve alüminyum alaşımlı mutfak ürünleri aldı. 1960’lı yıllardan sonra alüminyum alaşımlı paslanmaz mutfak gereçleri ortaya çıktı ve kalaycılık mesleğine olan ilgi o günden günümüze düşüşe geçerek şimdilerde tükenme noktasına geldi. İHA
Editör: Haber Merkezi