Ekonomide yaşanan duraklama ve artan döviz kuru nedeniyle olumsuz tablosu daha da kötüleşen basın sektörünün yok olmaması için yapılan öneri ve çağrılar giderek artıyor.

 KAĞIT MEMLEKET MESELESİ

Yaşanan sorunlar ve artan kağıt krizi karşısında basının içinde bulunduğu durumun ayrıntılı profilini çıkaran CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kağıt krizi karşısında acil çözüm bulunmazsa gazete ve kitap okumanın lüks hale geleceğini söyledi. Çakırözer, “Ulusal basından, yerel basına dergilerden yayınevlerine kadar etkisini iyiden iyiye hissettiren kâğıt sorunu artık memleket meselesi haline geldi. Bu sorun sadece basının sorunu değil, herkesin sorunudur. Hükümet giderek derinleşen bu krize ses vermelidir. Gazete ve kitap için kağıt üretimi stratejik öncelikli sektör olmalıdır” dedi.

KUR ARTIŞI KRİZE SEBEP OLDU

Kağıt sektörünün dışa bağımlı olan Türkiye’de Euro ve Doların artması sonucu özellikle gazete, yayınevleri ve kağıdın kullanıldığı diğer sektörler krizle karşı karşıya. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ile Meclis’te ortak basın açıklaması düzenleyen CHP’nin gazeteci Milletvekili Utku Çakırözer, döviz kuru karşısında artan kağıt fiyatları nedeniyle basın sektöründe yaşanan sıkıntıların had safhaya ulaştığını söyledi. Sorunların çözümüne ilişkin hazırladığı Araştırma Önergesi’ni Meclis Başkanlığı’na sunduğunu belirten Çakırözer, Cumhurbaşkanı ve Bakanlara acil önlemler alınması, yurttaşlara da gazete ve dergilerine sahip çıkması çağrısında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi