Verilere göre, Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz gazete sayısı 1.122. Bu verilerden hareketle Türkiye’de Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz gazetelerde toplam çalışan sayısının 8.858 kişi. Bu sayının 6.199’unu erkek çalışanlar, 2.659’unu ise kadın çalışanlar oluşturuyor. Yine aynı istatistikte, Temmuz 2017 itibariyle bu çalışanların 3.717’si sarı basın kartı sahibi olduğu bilgisi veriliyor.

DESTEK PROGRAMI

İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında, Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz gazetelerde çalışan sayısı 190’ı buldu. İstanbul, Balıkesir, Ankara, Bursa, Çanakkale ve Konya illeri İŞKUR işbaşı eğitim programları kapsamında en fazla istihdamın gerçekleştiği iller oldu.Türkiye çapında 81 ilin 54’ünde İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında çalışanlar yer alıyor.

MEZUNİYET İSTATİSTİĞİ

BİK’in verdiği bilgilere göre, bu süreli yayınlarda çalışanların eğitim durumu verileri iletişim fakültesi mezunu sayısının 1.464, iletişimle ilgili meslek yüksekokullarından mezun sayısının ise 352 olduğunu gösterdi. Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz süreli yayınlarda ilk ve orta öğretim mezun sayısı ise 4.946. BİK, Resmi İlan Yayınlama hakkını haiz süreli yayınlarla ilgili istatistikleri, TÜİK ile işbirliği çerçevesinde, kamuoyu ile paylaşmaya devam edecek. 

Editör: Haber Merkezi