Eskişehir’de yeni yıl öncesi jandarma ekipleri tarafından bir tekel bayii ve bahçe deposunda çok miktarda kaçak alkol ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Alpu ilçesinin Bozan mahallesinde kaçak alkol üretildiği duyumu alınması üzerine İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede operasyon başlatıldı. Operasyonda işletmeciliğini S.A. isimli şahsın yaptığı tekel bayiinde ve şahsın evinin bahçesinde bulunan depoda yapılan aramada çok miktarda kaçak içki ile 128 şişe 1 litrelik bandrol ve hologram bulunmayan tarımsal kökenli etil alkol ele geçirildi.

Olayla ilgisi bulunan şüpheli S.A. gözaltına alınarak hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan adli tahkikat başlatıldı. Şahıs ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaçak alkol operasyonu: 2 gözaltı

Eskişehir’de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 710 litre kaçak alkol, 173 şişe alkol yapımında kullanılan kit ve 2 ruhsatsız tabanca ve ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi ise gözaltına alındı.

Operasyon, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde yapıldı. Edinilen bilgilere göre, Y.Z. ve M.Z., isimli şahısların ikametlerinde kaçak alkol bulundurdukları ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon yaptı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise 710 litre kaçak alkol, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 173 şişe alkol yapımında kullanılan kit ele geçirildi.

Operasyonun ardından gözaltına alınan şahısların ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları belirtildi.

 

Editör: Haber Merkezi