Eskişehir’de Özdemir Çakacak’ın merkeze alınmasının ardından Eskişehir Valisi olarak atanan ve görev yaptığı yerlerde halkın gönlünde iz bırakan Erol Ayyıldız Eskişehir’de de göreve başlamasının hemen ardından Valilik kapılarını halka açtı. Görev yaptığı kentlerde “Hayırsever Vali” olarak anılan Ayyıldız, Eskişehir’de göreve başladığı ilk gün Valilik makamının kapılarını açarak, “Bu kapı halkın kapısıdır. Burası hep açık olacak” dedi. Ayyıldız 2014 yılında Aydın Valisi iken eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız ile birlikte manevi kızları olan Nazillili şehit Özel Harekat Polisi Mehmet Keskin’in kızı Şehrinaz Keskin’i görkemli bir törenle nişanlamıştı. Vali Ayyıldız’ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız ise huzurevi ziyaretleri, kadın ve çocuklara yönelik sağlık projeleri, kanser tarama Mobil KETEM Projesi gibi onlarca çalışmada gönüllü yer almıştı. İzmir Valiliği döneminde kentin her kesiminden insanla kurduğu iyi diyalog sayesinde devletin sıcak yüzünü gösteren Vali Ayyıldız, özellikle “İzmir bir tane fakir kalmasın" projesiyle çokça konuşulmuş hemen ardından ise fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşların, sosyal yardımlara daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla "Sosyal Yardım Hizmet Hattı ve Çağrı Merkezi"ni kurdu. Gönül Elçileri Projesi ile gönüllüler dayanışma ve iyilikte adeta yarıştı. Eğitim, kültür, spor yatırımları başta olmak üzere birçok projede gönüllülerin de desteğini alarak kente önemli katkılar sunan Vali Ayyıldız 2019 yılında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in kendisini ziyaret ettiği esnada bir vatandaşın önünde diz çökerek sorunlarını dinlediği fotoğrafı kamuoyu ile paylaşmış, “Randevumuz vardı, beklemeden odaya alındık. Vali diz çökmüş vatandaşın derdini dinliyor. Bize böyle valiler lazım" dedi. Vali Ayyıldız'ın vatandaşla olan fotoğrafları sosyal medyada günlerce konuşulmuştu. Koronavirüs sürecinin ilk başladığı günlerde İzmir’de Vali Ayyıldız, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin il de görev yapan doktorlarla eşleştirilmesini sağlayıp vatandaşların hafta da 3 defa aranarak durumlarının takip edilmesini sağladı. Aynı zamanda sporcu ve sporcu dostu olan Vali Ayyıldız, İzmir’deki spor camiasının da sevgisini kazanmayı başardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı son Valiler Kararnamesi ile Eskişehir’e atanan Vali Ayyıldız, göreve başladığı ilk günde yine halka seslenerek, “Bu kapı her zaman size açık” mesajı verirken Eskişehir’in her alanda başarıya koşması adına gece gündüz çalışacaklarını ifade etti. Ayyıldız ile birlikte özellikle halkla olan ilişkiler, sosyal projeler, kültür ve turizm, ulaşım, eğitim gibi geniş bir alanda önemli atılımlar yapılması bekleniyor. 

KAPILAR TÜMDEN AÇILDI

Vali Erol Ayyıldız, göreve başlar başlamaz makam odasının kapısı başta olmak üzere Valilik  binasındaki tüm kapıları vatandaşa açtı. Bundan sonra vatandaşlar şikayet ve taleplerini Vali Ayyıldız’a direk ve kolaylıkla anında ulaştırabilecek. Uzun yıllardır halka kapalı olan ve ancak resmi ziyaretlerde açılan ana giriş kapısı protokol girişi de artık açık.Görev yaptığı diğer illerdeki gibi toplumun her kesiminden insanın şikayet, talepleri ve önerilerini dinlemeyi hedefleyen Vali Ayyıldız, bu konuda yeni bir yöntem de geliştirdi. Vali ile irtibat kurmak isteyen kişiler önce bir form doldurarak görüşme talebinde bulunacak. Bu forma geri dönüş ise günler sonra değil dakikalar sonra olacak. Vatandaşlar kısa bir süre bekledikten sonra Ayyıldız ile görüşecek.

VALİ EROL AYYILDIZ KİMDİR?

İzmir Valisi Erol Ayyıldız 1966 yılında Giresun’un Piraziz ilçesinde dünyaya geldi. 1987 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan İzmir Valisi, 1989 yılında Ordu Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak göreve başlamıştır. Erol Ayyıldız, Ordu Ulubey Kaymakamlığı, Kahramanmaraş – Ekinözü, Nevşehir – Kozaklı Kaymakamlığı görevlerinde buluınmuştur. 2000 ile 2003 yılları arasında Bitlis Vali Yardımcısı olarak görev yapan Ayyıldız, 2003 ile 2006 yılları arasında Rize Çayeli Kaymakamı olarak görev yapmıştır. 2006 ile 2010 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, 2010 ile 2011 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı, 2011 yılından 2013 yılına kadar Zonguldak Valisi olarak görev yapmıştır. Erol Ayyıldız 2013 yılında Aydın Valiliği görevini atanırken daha sonra 4 yıl İzmir Valiliği yaptıktan sonra Eskişehir’e atandı. Erol Ayyıldız evli ve 3 çocuk sahibidir. 

Editör: Haber Merkezi