Eğlence mekanında müzisyen olarak çalışan Seydihan Çalışkanoğlu (34), burada çıkan bir kavgayı ayırmak isterken 9 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ertesi günü toprağa verilen Çalışkanoğlu'nun göz korneaları ise aile tarafından bağışlandı. Bağışlanan kornealar, görmeyen bir vatandaşa ışık olacak. Seydihan Çalışkanoğlu'nun eşi Bahar Çalışkanoğlu, yaşananları anlattı. Müzik öğretmenliği yapan eş Çalışkanoğlu, "Eşim müzisyendi ve barda çalışıyordu. 28 Mart'ta, gece yarısı arandım. Apar topar Tıp Fakültesi'ne gittim. Doktorlar, eşimin artık yaşamadığını söylediler. Bu şekilde öğrendim. Olayın iç yüzünü tam olarak bilemiyoruz, şu anda soruşturma sürüyor. Ceket yüzünden sanırım kavga olmuş. Tabii eşim kavganın içinde değil. İçeride başlayan kavga, sonra dışarıda devam etmiş. O sırada eşim dışarıda sigarasını içiyormuş. Kavgayı görüyor ve vicdanen ayırmak istiyor. Sonra da bıçaklanarak öldürülüyor. Çok üzücü bir durum, iyilik kurbanı oluyor. Olayın ardından gözaltına alınan baba ve oğuldan, baba serbest kalıyor. Baba neden serbest kaldı? Sonra eğlence mekanının kapısında güvenlik görevlisi olduğu halde, o kişi bıçakla eğlence mekanına nasıl girebiliyor? Yani üzerleri aranmıyor demek ki, bu da düşündürücü bir durum. Sonuçta kavgada 2 kişi var. Baba neden serbest kalıyor?" dedi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Olayın peşini bırakmayacaklarını anlatan Bahar Çalışkanoğlu, "Bir de iş yeri sahiplerinin mekanı halen açık bırakması, işlerine devam etmesi çok üzücü bir durum. Hiç oralı bile olmadılar. Hiç umurlarında değil ve kavga olurken hepsinin kaçması, eşime destek olmamaları yani birisi göz göre göre bıçaklanıyor. Sonra ambulans ne zaman geldi? O belki kan kaybından öldü ama ne zaman oradan kaldırıldı? Hiçbir şey bilmiyoruz. Yani en az katil kadar dükkan sahipleri de suçludur. Hepsinden zaten davacıyım. Bu işin peşini bırakmayacağız. İndirim olmadan müebbet istiyorum. Bu en doğal hakkım. Babanın da serbest kalmasını istemiyorum. Sonuçta oğluna yardım etmiş. Yani suçu ikisi birlikte işlemiş olmuş. Güçlü olmak zorundayım. 2 çocuğumla bu işin peşini bırakmayacağım" şeklinde konuştu. Kornea bağışı hakkında da konuşan Bahar Çalışkanoğlu, "Başka birisinin görmesini sağladık. Yine eşim, öldükten sonra da iyilik yaptı. Korneaları bağışladığımız kişiyle görüşemesem bile yerine ulaştı mı, onu öğrenmek isterim" diye konuştu.

-Olayın geçmişi-

Olay 28 Mart günü, gece saat 01.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Adalar Sokak'taki bir barda meydana gelmişti. Babası Hüseyin K. ile birlikte barda içki içen 25 yaşındaki Emrah K., masalarındaki sandalyeye ceketini bırakan yan masada oturan bir kişi ile tartışmıştı. Tartışma eğlence mekanının bulunduğu sokakta devam ederken, Emrah K. kendisini uzaklaştırmaya çalışan Seydihan Çalışkanoğlu'nu bıçakladı. Ağır yaralanan Çalışkanoğlu, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmüştü. Burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Çalışkanoğlu, hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra bir taksiye binerek kaçan Emrah K. ile babası Hüseyin K. Yıldıztepe Mahallesi'ndeki evlerinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanmıştı. Bahar Çalışkanoğlu, adliyeye sevk edilen baba ve oğuldan babanın serbest bırakıldığını belirterek karara tepki gösterdi. 

Editör: Haber Merkezi