KİMİ BOYA KİMİ SIVA YAPIYOR

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeni boya, tarih öğretmeni sıva yapıyor. Okulun inşaatı eğitimcilerin elinden geçiyor. Her biri okullarının eğitime yetişmesi için çalışıyor. Okul Müdürü Kerim Erzincanlı, “180 gönüllü öğretmen, teknisyen ve 1996 mezunu 1 öğrencimiz işe soyunduk. Hayatında temizlik yapmamış olan arkadaşlarımız bize burada temizlikte ve boyada yardımcı oluyorlar” dedi.

EĞİTİMCİLER KOLLARI SIVADI

Yaklaşık 45 yılı deviren okula 2017 yılında yıkım kararı çıkmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan izinle okul sınırları içinde bulunan elektrik-elektronik atölyesini yeni okul yapma kararı alan okul yönetimi, hiç beklemediği bir olayla karşılaştı. Okulda görevli 230 öğretmenden 180’i yapılan eğitim ve öğretim yuvasının yeni döneme yetişmeyeceğini anlayınca kolları sıvayarak inşaatta çalışmak istedi.

OKUL İÇİN YIKIM KARARI

Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kerim Erzincanlı, “Geçtiğimiz yıl okulumuzun yıkım kararı çıktı. Yıkım kararı çıkınca geçen yıl ilimizde bulunan Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin yarısı ve öğretmenlerimiz orada eğitim ve öğretim gördüler. Haliyle bazı sıkıntılarımız oldu. Çocuklarımız istemediler, kendi okullarını istediler. Fiziki ortamımız yeterli olmadı. Bizde ne yapalım dedik. İl müdürümüzün görüşünü aldık, il müdüründen onay aldık. O onayın üzerine dedik ki, Elektrik-Elektronik Atölyesini eğitim-öğretim binası yapalım. Zor bir işe kalkıştık. Biz buradan 24 derslik çıkardık. Son aşamada toparlanması, eğitim-öğretime açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi