Mancahane Başkanı Nesrin Çiçek, Türkiye genelinde pek çok belediyenin hayvanlar konusunda üzerine düşen görevi yapmadığını ve yapmamak için direndiğini iddia etti.

 STAJYER ÇALIŞTIRILIYOR

Mancahane Derneği Başkanı Nesrin Çiçek;  “Büyükşehir belediyeleri ya yasal görevlerini yapmıyor veya alt ilçe belediyelere bu işi devrediyor. Kanunla belirleniş zorunlu görevlerini yeterince yapmayınca iş bize düşüyor. Eksik ekipman ve stajyer elemanlarla çalışıyorlar. İlk yardım veya kısırlaştırmadan öteye geçmeyen bir yapıda hareket edilmektedir" dedi. Çiçek, Türkiye genelinde pek çok belediyenin hayvanlar konusunda üzerine düşen görevi yapmadığını ve yapmamak için direndiğini iddia ederek, "Kanunla belirleniş zorunlu görevlerini yeterince yapmayınca iş bize düşüyor” diye belirtti.

GÖREV DEVRİ YAPILIYOR

Büyükşehir belediyelerinin yasa ile zorunlu olan hayvan barınak ve bakım evlerini kurmadığını veya alt ilçe belediyelere bu işi devrettiğini anlatan Çiçek, hayvan söz konusu olduğunda destek yerine köstek olmanın yeğlendiğini anlattı. Mancahane Başkanı Nesrin Çiçek, “Hayvan Koruma Kanunu’na göre; sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması, küpelenmesi ve olası kaza, hastalık gibi durumlarda tedavi etmek yahut ettirmek belediyelerin görevleri içinde zorunludur. Altını çizmek isterim ki kendi olanakları dahilinde müdahale edecek personel, alet, ekipman teşhis, tanı koyacak, röntgen, ultrason cihazı gibi ekipmanları mevcut değilse, hasta olan, kazalı, travmalı, canları özel kliniklerde tedavi ettirip ücretini karşılamak zorundadır. Bu görevini ifa etmeyen belediyeler, kamuda vicdan yükü oluşturmaktadır” dedi. 

Editör: Haber Merkezi