ALANINDA İLK FABRİKA

Eskişehir’deki ilk ilaç üretim tesisi olan laboratuvar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve yurt dışındaki üniversitelerle de iş birliği yapıyor. Hayvanların demirbaş, hayvan zehirlerinin hammadde statüsünde kullanıldığı laboratuvar açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BOŞLUĞU DOLDURACAK

Açılış konuşmasını yapan Akın Kozanoğlu, şirketin alışılmışın dışında 40 ortağının olduğu ifade ederek, "Yapacağımız, yapmakta olduğumuz şey hayvan kaynaklı zehirlenmelerde hemen hemen tek tedavi yöntemi olan anti serum üretimi yapacağız. Yani akrep sokmaları, yılan sokmaları, başka tür hayvan kaynaklı zehirlenme vakalarına iyi gelecek ilaç üretimi yapacağız. Bu ürün portföyü Türkiye’de uygun koşullarda üretimi henüz yapılmayan ve ithalata bağlı bir sektör. Bu nedenle bu boşluğu dolduracak bir tesisin sahibi olmaktan da gururluyuz, mutluyuz" ifadelerini kullandı.  Ardından ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, ise, “Bugün de ALBİLA tarafından ülkemize kazandırılan sağlık ve bioteknoloji alanındaki bu önemli girişimde üniversite sanayi işbirliği ile bilginin üniversiteden sektöre transferini sağlamanın mutluluğu, gururunu yaşamaktadır" diye belirtti.

ESKİŞEHİR BİR İLKLER ŞEHRİ

Son olarak Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, ilaç sektörünün son derece stratejik bir alan olduğunun altını çizerek, "Bugün gerçekten bizim için mutluluk verici bir açılış yapıyoruz. Melek yatırımcı, üniversite ve sanayi işbirliğinin güzel bir örneğinin vücuda getirilmesini hep beraber birazdan açacağız. Eskişehir bir ilkler şehri. İlaç sanayinde de bu tesis ile başlayacak. Daha da farklılarını bekliyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyoruz, tebrik ediyoruz" dedi. Açılışa, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, şirket Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi