Eskişehirspor'un başarılı savunma oyuncusu Mevlüt Çelik Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'ın sorularını yanıtladı.

Bu sezon iyi bir çıkış yakalayarak adından sıkça bahsettiren 22 yaşındaki stoper oyuncusu programda kendisine yöneltilen sorulara özetle şu yanıtları verdi;

Kariyerinin ilk golü

Şuan iyi bir sezon geçiriyorum. Talihsiz bir sakatlık yaşadım. O olmasaydı çok daha iyi bir sezon geçirebilirdim. Kalan maçlarda da takımıma elimden gelen desteği vermeye çalışacağım. Allah'a şükür Ümraniyespor deplasmanında kariyerimin ilk golünü atmayı başardım. Altyapıda oynadığım günlerden itibaren bu golü atacağım günün hayalini kuruyordum. Golü attıktan sonra kendimi kaybettim. Nasıl sevindiğimi çok net hatırlamıyorum. Anlamadım yani. İnşallah gollerimin devamı gelir.

Erdal’ın nasibi açık!

Stoper dışında sağ bek oynayabilirim. Belki ön liberoda da görev alabilirim. Erdal Akdarı nasibi açık bir oyuncu. İleri çıktığı zaman top kendisine bir şekilde geliyor ve o da gollerini atıyor. Benimde bu pozisyonlara daha çok girmem gerekiyor. Ümraniyespor maçında bende böyle bir pozisyona girebildim ve golümü kaydettim.

Süper Ligi çok istiyorum

Afyonspor maçına sıkı hazırlanıyoruz. Rakibimizi yenersek matematiksel olarak çok rahatlayacağız. Bu maçtan alınacak bir 3 puan sıradan bir galibiyetten daha kıymetli olacaktır.

Eskişehirspor ile 1 yıl daha sözleşmem var. Gelecek sezon için bu kadro korunacaksa ben kalmayı çok isterim. Eskişehirspor forması ile Süper Lig'e çıkmayı çok istiyorum. Bu takımla şampiyonluk yaşayarak Süper Lig'de Eskişehirspor formasını terletmek istiyorum. İlerleyen yıllarda Avrupa'da formayı da çok isterim. İngiltere Premier Ligi çok beğeniyorum. O ligde forma giymek gibi bir hayalim var. Dünyanın en çok izlenen ve en kaliteli liginde hangi futbolcu forma giymek istemez ki.

Çapa’ya borcumuz çok

Teknik Direktörümüz Fuat Çapa'ya biz futbolcuların çok şey borçlu olduğunu düşünüyorum. Gelişimimiz açısından kendisinin çok büyük katkıları var. Bize güvendi ve bu formayı verdi. Bizde elimizden geleni yaptık. Sezon başındaki performansımız ile şimdiki performansımız arasında çok büyük farklılıklar varsa bunun sebebi Fuat hocamızdır. Eskişehirspor'a çok sahip çıktı. En zor durumlarda bile bu gemiyi terk etmeyi düşünmedi. Cemali Başakşehir'e transfer olduysa, Mehmet Özcan ismi bugün futbol camiasında sıklıkla bahsediliyorsa bunun mimarı Fuat hocamızdır.

Milli takımlarda forma giymeyi çok isterim. Ancak kısmet olmadı. Ümit Milli takıma çağrılabileceğim bir dönemde talihsiz bir sakatlık yaşadım. Ben kendi performansımı daha da geliştirerek bir gün o ay yıldızlı formayı giymeyi çok istiyorum.

O’nu izlerken gaza geliyorum

İdolüm Real Madrid forması giyen Sergio Ramos. maçlara giderken otobüste internetten Sergio Ramos videoları izleyerek motive olmaya çalışıyorum. Ayak hareketlerine, pozisyon almalarına dikkat ediyorum ve videodan da olsa yeni bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Onu izlerken tabir-i caizse gaza geliyorum. Maça daha iyi motive olarak hırslanıyorum.

Taraftarımız sınır tanımıyor

Eskişehirspor taraftarını anlatmak çok zor, inanılmazlar diyebilirim. Gerçekten çok iyiler. Bize 'bizim çocuklar' diyerek sahip çıktılar. Hiç bir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Kampanyalar düzenlediler. Zor günler geçiren köklü camiaların taraftarlarının sahip çıkamadığı için amatör liglere düştüğünü hepimiz biliyoruz. Ancak Eskişehirspor taraftarı buna asla izin vermez. En uzak deplasmanlarda bile tribünden bizi desteklediler. Bana Eskişehirspor taraftarlarının yapabileceklerinin sınırı yok gibi geliyor.

Dileğim Eskişehirspor’da kalmak

Beni izleyen ve isteyen takımların olduğunu biliyorum ancak benim önceliğim her zaman Eskişehirspor'da kalmak. Bu takımla şampiyon olmayı çok istiyorum. Eskişehirspor Süper Lig'de olmayı fazlasıyla hak eden bir camiadır. Bir gün bu kulüpten ayrılacak olursam kulübüme iyi paralar kazandırarak Avrupa'ya transfer olmak isterim.

Editör: Haber Merkezi