Güllük Mahalle Muhtarı Tülay Çelt’i ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, muhtarlara bırakılan yüzlerce tebligatın artık, dolaplara sığmadığına dikkat çekerek işsizlik, düşük ücretler, yüksek enflasyona bir de küresel salgınının eklenmesiyle geçinemeyen vatandaşın günden güne borç batağı içine sürüklenişinin, en büyük göstergelerinden birinin muhtarlıklarda biriken icra dosyaları olduğunu söyledi.  “Muhtarımızın aktardığına göre, 5600 nüfuslu Güllük Mahallesi’ne haftada yaklaşık 300 icra tebligatı geliyormuş. Ayrıca sosyal yardım başvuruları da son bir yılda 4 katına çıkmış.” diyen Süllü, tek bir mahalledeki bu sayıların, Türkiye’de yaşanan acı tablonun bir örneği olduğunun, altını çizdi

“VATANDAŞ YAŞAMAK İÇİN BORÇLANIYOR”

Güllük Mahalle Muhtarı Tülay Çelt “Geçen yıl haftada bir kez posta dağıtım personeli uğrayarak yaklaşık 120 tebligat mektubu bırakırken, bu yıl iki kez uğramaya başladı. Mahalleliye ulaşıp icra geldi demek,muhtar olarak, zorumuza gidiyor.” diyerek vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntının boyutlarını aktardı.

“Ödeyecek durumum yok diyerek vatandaşların tebligatlarını almaya bile gelmediğini belirten muhtarımız, 2020yılına ait bir çuval tebligatı imha etmek zorunda kaldığını ve yeni tebligatları koyacak yer bulamadığını aktardı” diyen  Jale Nur Süllü, bu durumun vatandaşın gerçeklerini özetlediğini söyledi.

Süllü, “Vatandaş yaşamını sürdürebilmek için, sürekli borçlanıyor. Vatandaşın sadece bankalara borcu, 830,6 milyar lira, bunun 688,6 milyar lirası tüketici kredilerinden 142 milyar lirası kredi kartlarından kaynaklanıyor.  Vatandaşın bankalara borcu 2020’de % 41 oranında artmışancak, ödeme gücü olmadığından borcunu da zamanında ödeyemiyor. 2020 yılı sonu itibariyle icra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyona ulaşmış. Bu durumunun sorumlusu, şatafat ve israf düzeni içinde yaşayan, kaynakları yandaşlara aktaran kısacası, hiçbir şeyi yönetemeyen tek adam iktidarıdır” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi