Kent merkezi, kent giriş ve çıkışları ve umuma açık yerler başta olmak üzerine yapılan uygulama önceki gece saat 20.00'de başladı. Jandarmaya ait narkotik köpeği "Çıtır'ın da katıldığı uygulamada, polis ve jandarma ekipleri el ele Eskişehir'in huzuru için çalıştılar. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan asayiş, narkotik, terör, organize, kaçakçılık, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de yer aldığı uygulama, saat 22.00 itibariyle sona erdi.

HER NOKTADA ÇALIŞMA

Asayiş, Trafik, Kaçakçılık ve Organize Suçlar, Uyuşturucu ile Mücadele, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli ekipler, Eskişehir-Ankara, Eskişehir-Bursa, Eskişehir-Kütahya karayolu, İsmet İnönü, Basın Şehitleri, Sivrihisar Caddeleri ile Porsuk Bulvarı'ndaki eğlence merkezlerinde kimlik kontrolü yaptı. Kentin giriş ve çıkışlarında arama noktaları oluşturan polis ve jandarmalar, araçlarda arama yaparak sürücülerin kimliklerini kontrol etti.  

 

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğü, önceki gece  yapılan denetimlerin sonuçlarıyla ilgili bilgileri basınla paylaştı.  Yapılan açıklamada, genel asayişin sağlanması ve meydana gelebilecek asayişe müessir olayların önlenmesi amacıyla il merkezinde bulunan 10 ayrı noktada dün gece 20.00-22.00 saatleri arasında yol uygulaması yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bin 311 şahıs sorgulanmış, 789 araç kontrol edilmiş, 9 araca 2 bin 380 TL. cezai işlem uygulanmış, 2 aranan şahıs yakalanmış ve 2 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. Aynı gün 22.30-01-00 saatleri arasında umuma açık yerler ve şahıslar üzerinde yapılan uygulamada ise 11 iş yeri denetlenmiş, 156 şahsın sorgulaması yapılmış, 2 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş, 1 iş yerinde 3 şahsa SGK ve kimlik bildiriminde bulunmamaktan işlem yapılmıştır. Eskişehir halkının güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi. Emniyet müdürlüğünden 952, jandarmadan ise 405 personelin katıldığı uygulamanın gece boyunca sürdüğü ifade edildi. İHA/AA

Editör: Haber Merkezi