Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ezgi Hakan Verdu Martinez, binlerce parçadan oluşan seramik elbiselerin her birinde farklı bir hikayeyi işliyor.

12 BİN PARÇA BULUNUYOR

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Seramik Bölümü Ezgi Hakan Verdu Martinez’in ‘Aşkın Sessiz Tanıkları’ ismini verdiği seramik sergisi, İstanbul Galata’da bulunan D’art Galeri’de sanatseverlerle buluştu. Tarzından dolayı ‘seramiğin terzisi’ olarak adlandırılan Martinez’in seramik giysilerini Türkiye’nin ilk ve tek seramik galerisi D’Art Galeri’de görenler ilgiyle karşıladı. Aşkın elbiselerle yazdığı hikayelerin seramiğin dokusuna işlendiği sergide, toplam 12 binin üzerinde parça yer alıyor. Her biri aşka dair farklı heyecanları, sevinçleri, hüzünleri temsil eden seramik elbiselerin her biri sanatçının tek tek şekil verdiği 500 ile 5 bin porselen parçanın birleşmesinden meydana geliyor.

 SERAMİK ELBİSE BÜYÜLÜYOR

Sergiyle alakalı bilgi veren Ezgi Hakan Verdu Martinez, “Aşkın Sessiz Tanıkları, aşkın elbiselerle yazdığı hikayeleri seramiğin büyülü dokusu, renkleri ve enerjisiyle dokuyan bir sergi. Her biri aşka dair farklı heyecanları, sevinçleri, hüzünleri temsil eden seramik elbiseler, binlerce porselen parçadan meydana geliyor. Kırılgan hassas yaşanmış hikâyelerine rağmen yaşama olan bağlılığı temsil eden bu çalışmaları yaparken, önce renkli porselen çamurundan her birini tek tek elle şekillendirdiğim birimleri, sırlayıp pişirdikten sonra, tellerle elbise formunda birbirine bağlayarak, örerek biçim verdim” dedi. İHA

Editör: Haber Merkezi