Eskişehirspor’u yaşatmak için kurulan İcra Kurulu ilk icraatını faaliyete geçirdi. İcra Kurulu önderliğinde teknik heyet ve futbolcular TÜLOMSAŞ’ı ziyaret ederek işçilerle bir araya geldi. Çalışanlar tarafından hazırlanan ‘Eskişehirspor bizim değerimiz sahip çıkalım’ pankartı ile karşılanan futbolcularda masalara tek tek oturarak işçilerle öğle yemeği yiyip konuşma fırsatı buldular.

 

En kara ama en umutlu günlere

Daha sonra gelen kurul adına ilk konuşmayı ETB Başkanı Murat Diri yaptı. Tarihi bir başlangıca imza attıklarına işaret eden Diri, “Eskişehirspor’umuz 1965 yılında rahmetli başkanımız Aziz Bolel’in ‘Eskişehir’de bir fabrika gibi’ sözlerinin ardından kurulmuştu. Ancak geldiğimiz noktada 53 yıllık tarihimizin en kara ama en umutlu günlerini yaşamaktayız. Eskişehirspor’umuz çok zor günler geçiriyor bu bağlamda sayın genel müdürümüzü ziyaret ettik. Genel sekreterimiz, teknik heyetimiz ve futbolcularımızla beraber böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bugün hem Eskişehirspor hem de TÜLOMSAŞ tarihinde bir ilki yaşıyoruz. İnşallah burada tekrar el ele verip o şaşalı günlerimize geri döneceğiz” diye konuştu.

 

Yiğit muhtaç oldu kuru soğana

Eskişehirspor Genel Sekreteri Hasan Tuç, “Yiğit muhtaç oldu bir kuru soğana” diyerek Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumu özetledi. Geçmişten bugüne yapılan yanlış yönetimler sonucunda kulüp borç yükü içinde. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen süper lig dahil bütün topçuların gelmek istediği yerin adresinin Eskişehirspor olduğuna dikkat çeken Tuç, “Şehrimizin çimentosu olan üç fabrikamız mevcut. TÜLOMSAŞ, Şeker Fabrikası ve Hava İkmal. Biz de bu anlamda ilk olarak ziyaretimizi sizlere yaptık. Sizlerin de desteği ile inşallah eski günlere döneceğimize inanıyoruz. Gelin hep birlikte Eskişehirspor’a kongre üyesi olun. Artık 3-5 kişi ile kapalı kapılar ardında Eskişehirspor’un yönetilmesine müsaade etmeyelim. Siz çalışanları kongre üyesi olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Birlikte Eskişehir’e ışık saçalım

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, sözlerine ‘Eskişehirspor hepimizin demek için TÜLOMSAŞ’tayız’ diyerek ‘Eskişehirspor Hepimizin’ projesini başlatmak için en doğru adreste olduklarını ifade etti.

Çapa, “Burası Eskişehir ve Türkiye tarihi için çok önemli bir yer. Türkiye’de ulaştırma deyince akla ilk burası geliyor. 1958 de ilk yerli lokomotif Karakurt’u siz yapmıştınız. 1961’de ilk yerli otomobil Devrim’i siz ürettiniz. 100 günde buradaki mühendisler, işçiler o kadar hızlı çalışmış ki 4 tane otomobili üretmiş. Trenleri hızlandıran da sizlersiniz. Biz Eskişehirspor olarak bugün sizlerden el almak için buradayız. Lokomotif nasıl yapılır öğrenelim dedik. TÜLOMSAŞ sadece otomobil yapmadı sadece lokomotif üretmedi 1946 yılında şehri aydınlatan santrali de kurdu. Bizde sizin gibi Eskişehir’e ışık saçalım istiyoruz. Bu şehri ileri taşıyan lokomotif olalım istiyoruz" diye konuştu.

 

Dostumuzu zor günlerde tanırız

Eskişehirspor’un yeniden Süper Ligde olması gerektiğine dikkat çeken Fuat Çapa, “Eskişehirspor zor günler yaşıyor. Bu zor günlerin bir değeri var. Dostumuzu zor günlerde tanırız. Bizim gibi bu süreçten çok kulüp geçti. Süper Ligden amatör liglere kadar giden kulüpler oldu. Eskişehirsporluların yarattığı bu sinerjiyi bu şehirlerde göremedik. Biz bugün Eskişehir’i şehir yapan sizlerin yanındayız. Bugün bulunduğumuz durumdan çıkmamız için 100 günde 4 otomobil yapan mühendis ve işçiler gibi çalışmamız lazım. Eskişehir olarak Eskişehirspor’u yeniden Süper Lige çıkarmamız lazım” dedi.

 

Hiçbir işi yarım bırakmadık

Son olarak konuşan TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, her zaman Eskişehirspor’un yanında olduklarını belirterek, “Duyduk ki Eskişehirspor’un sıkıntısı varmış. Duyduk ki Eskişehirspor iyi durumda değilmiş. Öğrendik ki Eskişehirspor’un ihtiyacı varmış. Biz buradayız yardım edelim dedik, buyurun dedik. Bugüne kadar aldığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Bu da kalmayacak inşallah” diye konuştu.

Daha sonra Genel Müdür Hayri Avcı’ya 26 numaralı Eskişehirspor forması hediye edildi. Genel Müdür Hayri Avcı, Genel Müdür Yardımcıları ve Demirspor Kulübü Başkanı Gönül Cemoğlu, Eskişehirspor kongre üyesi oldu.

 

Editör: Haber Merkezi