Eskişehirspor’da olağanüstü genel kurulda başkan ve yönetime talip olan çıkmadı. Zor günde Ünal Eskişehirspor’a yeniden sahip çıktı. Eski başkan Halil Ünal son dakikada liste yapıp başkanlığa yeninden aday oldu ve Eskişehirspor’un kapısına kilit vurulmasının önüne geçti. Başkanlığa yeniden seçilen Ünal, “Sorunları çözüp bu kulübü eski günlerine döndüreceğiz” dedi.

 YÖNETİM LİSTESİ ÇIKMADI

Eskişehirspor’da umutların bittiği yerde kulüp başkanlığına yeniden Halil Ünal getirildi. Sinan Özeçoğlu başkanlığındaki yönetimin aldığı seçimli olağanüstü genel kurul geçtiğimiz hafta yeni bir yönetim kurulu listesi olmadığı için bir hafta ötelenmişti. Dün yeniden Anadolu Üniversitesi Atatürk kültür ve Kongre Merkezi’nde toplanan genel kurul kaldığı yerden devam etti.

 HATİPOĞLU KABUL ETMEDİ

Dün akşam saatler süren seçimli genel kurulda başkan adayı ve yönetim listesi çıkmadı. Yeni bir başkan ve yönetim listesi yapılabilmesi için genel kurula üç kez ara verildi. Verilen aralarda yeni bir yönetim oluşturulması için büyük çaba harcandı. Eski başkanlardan Nebi Hatipoğlu’nun yeniden kulüp başkanlığını alması için yapılan baskılar sonuç vermedi.

İLK ARADA ÇÖZÜM YOK

 Divan kurulu yönetim listesi hazırlanabilmesi için kongreye 15 dakikalık bir ara verdi. Kapalı ardında yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Divan kongreyi tekrar başlatırken liste olup olmadığı soruldu.  Divana liste ulaştırılmadı. Bu arada Eskişehirspor kongre üyesi ve taraftar liderlerinden Uğraş Erkayman ve ETB Başkanı Murat Diri kongre üyelerine yönelik olarak kulübün kapanmaması için birer konuşma yapıp çağrıda bulundular.

İKİNCİ KEZ ARA VERİLDİ

Bu çağrının ardından kongreye ikinci kez ara verildi. Nebi Hatipoğlu ve Başkan Halil Ünal, eski başkanlar yeniden kulise döndü. Yapılan görüşmelerin ardından geçtiğimiz haftadan bu yana eski başkan ve yöneticilerin yanı sıra siyasiler ve bürokratlar ile yapılan görüşmelere öncülük eden eski yöneticilerden Ali Eldem kürsüye çıkarak Halil Ünal’ın kongre üyelerine bir teklifi olduğunu söyledi.

YÖNETİM 50 KİŞİYE ÇIKSIN

Halil Ünal kürsüye çıkarak Eskişehirspor’un ortada  kalmaması adına yeni bir teklifinin olduğunu, tüzük değişikliği yapılarak yönetim listesinin 50 kişiye çıkarılmasını ve yönetime giren her üyenin 200 Bin TL vecibeyi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Ünal’ın bu teklifine karşılık  yeniden söz alan Ali Eldem tüzük değişikliğinin yapılacak olağanüstü genel kurulda yapılabileceğini halen mevcut tüzükle bir yönetim oluşturulması gerektiğini söyledi.

ÜNAL’DAN TEK LİSTE

Yeniden toplanan genel kurulda divana Halil Ünal başkanlığında yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile denetim, sicil kurulu asil ve yedek üyelerinin listesi sunuldu. Açık oylama ile divana sunulan listeler onaylandı ve Eskişehirspor yeni başkanı Halil Ünal oldu.

+++

ÜNAL’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Yönetim, denetim ve sicil kurulu üyelerinin oylanıp kabul edilmesinden sonra divan kongreyi kapatınca bir süre Başkan Halil Ünal ve ekibinde bulunanlar bu tavra sert tepki gösterdiler. Mikrofonların tekrar açılmasından sonra kısa bir teşekkür konuşması yapan Başkan Ünal; “kırıp dökmeden birlik ve beraberlik içerisinde bu kulübü eski günlerine döndürmek için çalışacağız, herkese teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi