Eskişehir fabrikasını ısıtma, aydınlatma ve atık yaratmama alanlarındaki uygulamaları ile 2030 yılının ihtiyaçlarına göre tasarlanan Türkiye’nin en modern tesisi olduğunu belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan İbis Otel’de bir basın toplantısı düzenledi.  Turan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 75 dönümlük arazi üzerinde kurulu dev üretim tesisi ile ilgili bilgi verdi.

ESKİŞEHİR’İ SEÇTİK

Eskişehir fabrikasının yatırım sürecine Türkiye’de yaşanan tüm gelişmelere rağmen ara vermediklerini söyleyen Orhan Turan, “Çünkü biz bu ülkeye inanıyor ve geleceğe yatırım yapıyoruz. Bu doğrultuda, tamamlandığında 100 milyon TL’ye mal olacak Eskişehir fabrikamızın ilk fazını tamamladık ve planladığımız gibi 2017 yılının ilk çeyreğinde üretime başladık. Eskişehir’i tercih etmemizin en önemli nedenleri lokasyonu ve kaliteli insan kaynağı. Şu anda Türkiye’de 190 bayimiz ve taşeron dahil 350 çalışanımız bulunuyor. Eskişehir Fabrikası tamamlandığında çalışan sayımız 550-600 civarına çıkacak. Eskişehir fabrikamız Anadolu’daki ilk üretim tesisimiz olması nedeniyle de bizim için son derece önemli. Bu üretim üssünün tamamlanmasıyla toplamda 170 bin metrekare açık, 100 bin metrekare kapalı alan ile Türkiye yalıtım sektörünün en büyük kapalı alana sahip üreticisi konumuna yükseleceğiz” dedi.

EN BÜYÜK ÜRETİCİ

Eskişehir fabrikasının ODE’nin büyümesini önemli ölçüde hızlandıracağının altını çizen Turan, “ODE Yalıtım olarak 2020 yılına kadar toplamda 500 milyon TL konsolide gelir ile kapasite ve ciro açısından Türkiye’nin en büyük yalıtım firması olmayı amaçlıyoruz. Bu büyümenin önemli bir kısmının ise ihracattan gelmesini öngörüyoruz. Amacımız milyon USD’nin üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını her yıl bir ülke arttırarak, ihracatın toplam ciro içindeki payını yüzde 35’lar seviyesine çıkarmak. Bunun yanında stratejik olarak belirlediğimiz ilk 20 ülkeye ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve eski Sovyet ülkelerinde ihracat artışı hedefliyoruz. Kuzey Afrika’daki etkinliğimizi Sahraaltı ülkelerine de taşımak istiyoruz. Böylelikle yalıtım sektöründe Türkiye’den çıkan bir dünya markası.  Son dönemde yaptığımız anlaşmalar arasında 3. Havalimanı, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Eskişehir yeni stadın ısıtma ve şebeke hattı borularında, ODE R-flex kauçuk köpüğü ürünleri kullanıldı. Bu sayede stadyumun enerji verimliliği de önemli ölçüde artırıldı.Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’na ek olarak Eskişehir Şehir Hastanesi’nde de ürünlerimizin kullanılmasından ayrıca gurur duyuyoruz” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi