Eskişehir sanayisine vizyoner bir bakış açısı üretme hedefini taşıyan toplantının ikinci konuşmacısı Dünyanın en iyi 100 kadın fütürist (gelecekçi)  listesinde tek Türk olarak yer alan Fütürist- Ekonomist Ufuk Tarhan oldu. Toplantının açılışında konuşan EOSB Başkanı Nadir Küpeli, toplantılar hakkında, özellikle de sanayicilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek bundan sonra yapacakları işlerde bunun motive edici olduğuna değindi.  Önceliklerinin her zaman sanayicinin gelişimine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Küpeli, “Bizler sanayiciyiz. Bizim şarkımız da, türkümüz de bilgi. Çünkü bilgi, yeni yüzyılın petrolü” dedi. Konuşmasında iş yapış biçimleri ve teknoloji değiştiğini ifade eden Küpeli, buna bağlı olarak da Eskişehir OSB’de teknolojik dönüşümü, sanayicilerin geleceği için planlı bir şekilde yönetmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. 

YAKINDA KURULACAK

Bu konuda Türkiye’ye öncü olmanın kendilerine yakışacağını söyleyen Küpeli, “Dönüşüm çalışmalarına ait bilgi üretimini yapacağımız think-thank’i (düşünce kuruluşu) ‘Gelecek İçin Sanayi Enstitüsü’nü yakın zamanda EOSB’de kuracağız. Teknoloji Geliştirme Bölgemiz de Sanayi 4.0 Prototip Fabrika ve İnovasyon Merkezi kurmak için AB’nin ve kamunun sağladığı destekleri kullanacağız. Sanayicilerimiz, bu dijital dönüşümü bölgelerinde birebir görebilecekler” dedi.  Kuracakları meslek kazandırma ve geliştirme merkezi ile sürekli değişen ihtiyaçlara uygun insan kaynağını yetiştireceklerini ifade eden Küpeli, insan kaynakları yönetimi ve geliştirme merkezi ile de, doğru insanı, doğru işe yerleştirebilmek için istihdam piyasasında aracılık yapacaklarının altını çizdi. 

YAYGINLAŞTIRILACAK

Nadir Küpeli’nin yaptığı açılış konuşmasından sonra Gelecek Peşimizde başlığı altında konuşan Fütürist- Ekonomist Ufuk Tarhan, dijital dönüşüm ile geleceğin ekonomisinin çerçevesini ve yol haritasını çizdi.  Konuşmasında öncelikle Fütürizm kavramı üzerinde duran Tarhan, gelecekçi anlamına gelen fütürizm, bir düşünce biçimi olduğunu değindi. İnsanlığın dönüşümünün başladığını savunan Tarhan, “Tüm alışkanlıklarımız, tercihlerimiz, sevdiklerimiz, sevmediklerimiz, paylaşımlarımız, harcamalarımız, üretme, tüketme biçimlerimiz vb. hızla değişiyor, farklılaşıyor. Biyoloji bile dijitalleşiyor. Gen haritaları bilgisayarlarda kod haline gelip, işleniyor. Bu süreç hızlanarak ve yaygınlaşarak sürecek” dedi. 

Editör: Haber Merkezi