YÖK tarafından 2017 yılında ilk kez hayata geçirilen "Üstün Başarı Ödülleri" kapsamında 'Topluma Hizmet Ödülü'ne lâyık görülen Anadolu Üniversitesi, topluma hizmet ederek aldığı ödülün gereğini yerine getirmeye devam ediyor.

 TOPLUMA HİZMET ÖNCELİKLİ

Açıköğretim Sistemi ekonomik ve coğrafi sınırlılık, yaş, cinsiyet, meslek ve engel durumu gözetmeden toplumun her kesimine öğrenim hizmeti ulaştırmaya çalışarak Türkiye’nin yükseköğretim sorunlarının aşılmasında yeri doldurulamaz bir topluma hizmet sorumluluğunu yerine getiriyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi bu kapsayıcı yönüyle yaşam boyu öğrenmeye öncülük etmeyi ve bu çalışmalarının ulusal ve uluslararası düzeyde model niteliği taşımasını hedefliyor. Toplumun her kesiminden vatandaşa ve farklı dezavantajlı gruplara yönelik sunulan yüksek öğretim olanaklarının sürdürülebilir nitelikte olmasını hedefleyen Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sistemine 2017-2018 güz dönemi yerleşen öğrencilerin yüzde 18’i ÖSYS seçme sınavı ile yerleşenler iken yüzde 82’si daha önce bir üniversiteden mezun olan ya da halen bir örgün programda okuyanlardan oluşuyor. Aktif öğrencilerin büyük çoğunluğunu “İkinci Üniversite Fırsatı” ile sisteme yerleşen yaşam boyu öğrenenler oluşturuyor.

HER MESLEKTEN İNSAN VAR

Açık öğretim Sistemi hiçbir vatandaşı göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor. Açık öğretim Sisteminin 736 bin çalışan öğrencisinin içerisinde 12 bin 651 askeri personel, 2 bin 277 adli personel, 2 bin 705 akademisyen, bin 508 gazeteci, 161 hâkim, 27 milletvekili, 17 bin 197 mühendis, 16 bin 326 sağlık personeli ve 33 bin 626 da öğretmen bulunuyor. Bu öğrencilerin yanı sıra Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sisteminde 25 bin 50 elli yaş ve üzeri, 6 bin 820 emekli ve bin 700 mahkûm öğrenci öğrenim faaliyetlerini sürdürüyor.  Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle yoluna devam eden Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sisteminde, yüz yüze yüksek öğretime erişimi çok zor olan, yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan, yaklaşık 23 bin engelli öğrenci bulunuyor. 

Editör: Haber Merkezi