Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say ile aynı sahneyi paylaştı. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın gönüllü olarak genç müzisyenleri desteklemek amacıyla katıldığı özel konser izleyiciler unutulmaz bir akşam yaşadı. Tepebaşı Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen özel konserde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın, Türk Bestecileri Serisi kapsamında yayımladığı “Çocuklar İçin” albümündeki 11 eser seslendirildi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’ndan 105 çocuğun sahne aldığı ve Ramazan Albayrak’ın şefliğini yaptığı özel konserde İlhan Baran ve Adnan Saygun’un yanı sıra Fazıl Say’ın eserleri de icra edildi. Ağır Zeybek, Masal, Bağlamacı, Rüya, Kocaman Bebek, Ninni, Ege Şarkısı, Kırda Oyun, Kumru, İstanbul’da Kış Sabahı ve Ses isimli eserleri seslendiren Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Fazıl Say, davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

DÜNYAYA TANITIRIZ

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Fazıl Say’ın konsere katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu çocuklar hepimizin çocuğu, Cumhuriyet çocukları, Atatürk’ün çocukları… Cumhuriyet kentinde bir Atatürk hayranı, Cumhuriyet hayranı Fazıl Say’ın bulunması çok ayrı bir değer kazandırdı”dedi.  Fazıl Say ise “Bugün hakikaten benim için de güneşli bir gün oldu, böyle bir şeyi görmüş olmak Türkiye’de… Sizler için de öyle… İnşallah bu Çocuk Senfoni Orkestrası’nı dünyada daha çok tanıtırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi