Araştırmalar bizim kazanacağımızı gösteriyor

Hatipoğlu sözlerine kayınpederini kaybeden Ünlüce’ye başsağlığı dileyerek başladı. Hatipoğlu seçimi alacağınıza inanıyor musunuz sorusuna ve seçim öncesi milletvekilliğinden istifa edip etmeyeceği ile ilgili soruya şu cevabı verdi, “Yüzde yüz gözüyle bakıyoruz. Çünkü Eskişehir’de son iki dönemdir hizmet etmeyen bir belediye ve şuan karşımdaki aday ve ben baktığımız zaman kamuoyu araştırmaları bizim kazanacağımızı gösteriyor. Biz bir kısım öndeyiz. Milletvekilliğinden istifa etmedim. Kazanamazsam tabi ki milletvekilliğine dönerim. Ben şuan Eskişehir’e odaklandım, öyle bir gündemim yok”

45 bin vatandaşımız risk altında

Kentsel dönüşüm konusunda görüşlerini ve projelerini açıklayan Hatipoğlu, “Deprem uzmanlarının söylemiyle Eskişehir deprem kuşağında. Naci Görür hocamız da belli beyanatlar verdi, Eskişehir’in içinden fay hattı geçiyor. Eskişehir’de toprak sıvılaşması problemi var. En son 99 depreminin hissedilmesiyle 3-4 tane bina yıkıldı. Hem fay hattı hem de deprem üretme potansiyeli olduğu için çok ciddi anlamda risk var. Eskişehir’de 45 bin vatandaşımızın hayatı risk altında. Bu risk eskiden de biliniyordu. Büyükşehir Belediyesi 25 yıldır kentsel dönüşümle ilgili hiçbir çaba sarf etmedi. 326 bin civarı konut stoğumuz var Eskişehir’de. 48 bin yapım tarihi belli olmayan konut var. 175 bin konut sadece 99 depreminden sonra yapılmış. Kentsel dönüşüm bekleyen mahallerimiz var. Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm bekliyor” dedi.

Vatandaşın cebinden 1 TL çıkmayacak 

Kentsel dönüşümü nasıl yapacaklarını anlatan Hatipoğlu, “Bu mahallelere imar verilmiyor. Bu mahallellerde iki üç kat imarlar var. Müteahhitler buraya girip buraları dönüştürmüyor. Biz de diyoruz ki buralarda hepsine 5 kat imar vereceğiz yatay mimarı şeklinde.  Bu imarı verdikten sonra çok hızlı şekilde dönüşecek. Riskli binalar ortadan kalkmış olacak. Yeşil alanların imara açılmasını kesinlikle istemiyoruz. Mevcut yönetim tarım alanlarını imara açıyor. Biz de diyoruz ki kenar mahallere imar verelim. Yüksek kat felan da vermiyoruz, 5 kat. Ceplerinden 1 TL para çıkmayacak. 25 bin konutu 5 yılda dönüştüreceğiz”

Programa gelip sorsaydı

Program esnasında sık sık Eskişehir’den mesaj gelmesini eleştiren Hatipoğlu, “Bu soruları burada muhatap olan arkadaş gelseydi de sorsaydı, gelecek arkadaş karşımıza çıkmaya cesaret edemediği için gelemedi oradan mesaj attırıyor size” diye konuştu. 

Erdoğan’dan Eskişehir teşkilatına ‘çalışmıyorsunuz’ tepkisi Erdoğan’dan Eskişehir teşkilatına ‘çalışmıyorsunuz’ tepkisi

Program Hatipoğlu’nun projelerini açıklaması ile son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi