Özdemir UÇAK-

Eskişehir’in 50 bine dayanan nüfus yoğunluğu ile en büyük mahallesi olan Emek Mahallesi’nde hizmet veren Eskişehir Devlet Hastanesi Semt Polikliniği yeni binasına geçiyor. Ertaş Caddesi Küçük Sanayi Sitesi yakınındaki poliklinik dar ve asansör olmaması nedeniyle hastalara zor anlar yaşatıyordu. Poliklinik hem daha geniş bir binaya taşındı hem de hastane gibi hizmet vermek üzere düzenlendi. Semt Polikliniği yeni adıyla Odunpazarı 1 Nolu Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak hizmete açıldı.

YAYGIN HİZMET AĞI

Bilge, “Emek Semt Polikliniğini taşıyoruz. Daha geniş ve güzel bir binada hizmet verecek. Poliklinik hizmetleri daha iyi verilecek. Bir gün olan poliklinik 5 güne çıkaracağız. Bu da poliklinik sayısını artıracak. Mesela Fizik Tedavi Polikliniği yoktu haftanın her günü olacak. Kadın Doğum, Kulak Burun Boğaz, Çocuk Hastalıkları, Göz, Dahiliye gibi bölümler her gün hizmet verecek. Bu şekilde açıkçası Emek tarafındaki halkımıza hizmeti daha yaygın vermeyi amaçlıyoruz. Mevcut yerde asansör yoktu burada bu açıdan da bir sorun olmayacak. Hem hastalarımız, hem çalışanlarımız için daha güzel bir ortamda yeni bir binada hizmet verecek” dedi.

SON HALİNE BAKILIR

Şehir Hastanesi’nin açılmasından sonra Semt Polikliniklerinin ne olacağı sorusuna ise İl Müdürü Bilge, “Onunla ilgili mevcut hastaneler yani Eskişehir Devlet Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’nden bir bölümün taşınmasından sonra yeniden değerlendirilir. Devam da edilebilir belki poliklinik azalabilir ama şu anda hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu. Bilge son olarak sağlıkta hizmeti daha yaygınlaştırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Yeni merkez Emek Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi No:42 1.kattaki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. 

Editör: Haber Merkezi