İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Şehir Hastanesi’nin bitme aşamasına geldiğini belirterek, “Tramvayın oraya gitmesi önemli ama asıl karayolu açılması için bir istimlak sorunu var” dedi.

71 Evler Mahallesi’nde yapımı süren ve inşaat seviyesi yüzde 82’ye ulaşan 1081 yataklı Şehir Hastanesi için geri sayım başladı. 2018 yılı içerisinde kesin olarak açılması planlanan hastanede son hazırlıklar yapılırken İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ulaşım konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediklerini belirtti. Aynı zamanda Yunus Emre Devlet Hastanesi yeni binasının da yüzde 95 seviyesinde olduğunu açıklayan Bilge hastanelerin son durumu hakkında ŞEHİR’e konuştu.

2 HASTANEDEN TAŞINACAKLAR

“Şehir Hastanesi’ni en yakın tarihte açmak istiyoruz” diyen Bilge, “İnşaat yüzde 82’si şu anda tamamlanmış durumda. Şu an cihaz alımları, cerrahi teçhizatlar alınıyor. Mevcut hastane (Devlet Hastanesi) binası konusunda bir çalışma yok. Şu anda en öncelikli olan iş Şehir Hastanesi’nin açılması. Şehir Hastanesi açıldıktan sonra Devlet Hastanesi’ndeki birimler oraya taşınacak. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin bir kısmı da oraya taşınacak. Kalan kısım ise orada yapılan yeni binada hizmet verecek. Şehir Hastanesi ile ilgili olarak doktor ve poliklinik dağılımı ile ilgili çalışıyoruz. Ancak Sağlık Bakanlığımızla da hastane binası konusu görüşülecek mutlaka değerlendirilecektir. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yeni binası 600 yataklı deniyor ama 800 yataklı bir hastane. Son haliyle söylüyorum. Yüzde 95 oranında bitti. Erken kabul muayenesi istenecek ve Bakanlık da inceleyecek. Eksiklik bulunmazsa orası da açılacak. 2 hastaneyi de 2018’de en erken tarihte açmayı istiyoruz” dedi.

İSTİMLAK SORUNU VAR

“Ulaşım konusunda belediyenin yapması gereken işler var” diyen Bilge, “Özellikle tramvay meselesi önemli. Bir de Şehir Hastanesi ile çevreyolu arasında istimlak edilip yol yapılması gereken bir bölüm var. Bu da yaklaşık 4 milyonun üzerinde bir rakam deniyor. Çünkü orada şahıs arazisi de var. O yapılırsa yol sorunu biter ve rahatlar. Tabi burada Belediye ile yazışmalarımız var. Büyükşehir Belediyesi, ilgili belediyeler, karayolları ile yazışmalarımız sürüyor. Vali Bey de takip ediyor. Ama orada yapılması gereken istimlak var. Belediyenin yükümlülükleri var. Belediyenin bir an önce bunları halletmesi gerekiyor. Belediye ile iletişimimiz sürüyor. Bize destek olacaklarını umuyoruz” diye konuştu.  Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay güzergahlarının uzatılması için 29 Aralık’ta yapacağı ihale iptal edilmişti. İhalenin iptal olmasından sonra Şehir Hastanesi’ne de uzatılacak olan hattın ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor. HM

Editör: Haber Merkezi