BATMAN

Batman'da 4 yıl önce eşini kaybeden 42 yaşındaki Gurbet Koç, borçlanarak satın aldığı hallaç makinesiyle çalışarak, 5 çocuğunun yanı sıra down sendromlu görümcesinin geçimini sağlıyor.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlendiği yıl kayınpederi ve kayınvalidesinin vefat ettiğini, bu nedenle görümcesi Fahriye Koç'un (45) bakımını üstlendiklerini söyledi.

Eşinin ise 4 yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Koç, 5 çocuğunun yetim kaldığını anlattı.

Gurbet Koç, eşi vefat ettikten sonra 7 nüfuslu evinin geçimini sağlamak için çareler aramaya başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

'4 bin lira borçlanarak bu yıl bir hallaç makinesi satın aldım. Bununla pamuk açıyorum, yastık, yorgan dikiyorum. Borcumu ödemeye devam ediyorum. Bir araba veya bir dükkanım olsa çok iyi olurdu. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum. Bir çocuğum okuyor, diğerleri ise okumuyor. Ev halkımızdan kimse çalışmıyor, sadece ben çalışıyorum.'

'Hallaç makinesiyle de evimizin geçimini sağlıyorum'

Koç, görümcesinin ihtiyaçlarını devlet tarafından bağlanan engelli maaşıyla karşıladığını aktararak, 'Hallaç makinesiyle de evimizin geçimini sağlıyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan, devletten Allah razı olsun, bu maaşı bağladılar. Maaşı olmasa gerçekten bakmak zordu' dedi.

Son 1-2 yıldır görümcesinin rahatsızlığının ilerlediğini ve yatalak olduğunu aktaran Koç, onu daha iyi koşullarda hastaneye götürebilmek ve dışarıda gezdirebilmek için hayırseverlerden tekerlekli sandalye yardımı beklediklerini dile getirdi.

Muhabir: Selman Tür

Kaynak: AA

Editör: Haber Merkezi