DUALARLA UĞURLANDI

İHH İnsani Yardım Derneği Bilecik Şubesi, Memur-Sen İl Temsilciliği ve Eğitim Bir-Sen tarafından Bilecik ve ilçelerinden toplanan 100 ton un, kuru gıda maddeleri, binden fazla battaniye, 400 yatak, kışlık kıyafetler ve çocuk, bayan hijyen paketlerinin yer aldığı 7 tır, düzenlenen törenle Suriye’de Haleplilerin yerleştiği İdlib bölgesine uğurlandı.

KALABALIK KATILIM

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Selöz, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Müftüsü Necati Akkuş, sivil toplum temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

700 TIR DUA İLE DÖNÜYOR

Törende konuşan İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Suriye’de büyük bir dram olduğunu ve cuma günü oradan döndüğünü aktardı. Halep’in kıyılarına kadar gittiklerini anlatan Ademoğlu, “Halep’ten çıkan insanların dramına şahit olduk. Rabbim onlara inşallah bir an önce bu felaketten kurtulmayı nasip etsin. Bizlere de onlara her zaman elimizi uzatmış vaziyette olmayı nasip etsin. Bizlerden gerçekten beklentileri büyük. Biz buradan belki 7 tır yardım gönderiyoruz ama emin olun belki 70, belki 700 tır duayla geliyor bunlar. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi