DEVİR TESLİM GERÇEKLEŞTİ

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, görevi Prof. Dr. Naci Gündoğan'dan devraldı.  Anadolu Üniversitesi Görev Teslim Töreni, Anadolu Üniversitesi Rektörlük Senato Odası’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya cübbesini Prof. Dr. Naci Gündoğan giydirdi. Törende ayrıca Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı tarafından üniversiteye verdiği hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Naci Gündoğan’a plaket takdim edildi. Prof. Dr. Naci Gündoğan devir teslim töreninde, rektörlük görevi süresince sürdürülen çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 AKADEMİSYENLİK VURGUSU

Anadolu Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, yeni görevine ilişkin görüşlerini şu şekilde aktardı:  “Bu göreve atanmamda iradelerini ve takdirlerini gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca üniversite yönetimine de burada oldukları için çok teşekkür ediyorum. Göreve atanmamın ardından aslında birçok şey yazıldı, çizildi. Öncelikle bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak isterim. Aslında ben de sizler gibi akademisyenim ve yürüttüğüm görev itibarıyla 4 yıllık süreyle emniyet içerisinde bulundum. Hocalarımızı, öğrencilerimizi ve kampüste yürümeyi özlediğimi fark ettim. Çünkü ben de akademisyen olarak yetiştirildim ve şu anda da pek çok akademisyen öğrencim var.”

CEPHE SAVAŞI GİBİ GÖRÜYORUM

Ankara’da bürokrasinin içerisinde görev aldığı sürede kendisine birtakım prensipler edindiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Çomaklı, "Anadolu Üniversitesi gibi geçmişi başarılarla dolu ve kaliteli bir üniversitede bulunmaktan dolayı şeref ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte çalışacağız ve üniversitemizi el birliğiyle daha ileriye taşıyacağız. Benim için en önemli olan prensibe de değinmek gerekirse devlete ve millete ihanet edenlerle çalışmayacağımı belirtmek istiyorum. Her şeyi akademik ortamda birlikte yapabiliriz ama bu tarz kişilerle aynı havayı solumaktan mutlu olmadığımı belirtmeliyim. Bu konuda da zaten Naci Hocamla görüştük ve kendisi de Anadolu Üniversitesi’nde böyle bir ortamın olmadığını ve bu konuda kendilerinin gereğini yerine getirdiklerini dile getirdi. Bu konuya önem veriyorum çünkü Ankara’daki görevimde bu durumu bir cephe savaşı gibi görerek mücadele verdik. Halkın vergileriyle devletin nasıl kullanıldığını gördük ve bu yüzden bu konuyu hassas ve önemli buluyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi