Haftanın Gündemi Haftanın Gündemi

Hatipoğlu tepkisinde haksız mı?..

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun Özgür Özel'in taktığı rozetle CHP'ye katılmasını sert sözlerle eleştirdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen ve o dönem tepkilerin odağı galine gelen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yaşanan bu duruma veryansın etti. 

                                                         ***

Hatipoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Özgür Özel'in taktığı rozetle CHP'ye katıldı. Ki Sayın Meral Akşener kendisi için, "Partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşımız diyebilirdim" dediği halde.” 

“Şimdi Özgür Özel'e soruyorum.

Sayın Yanıkömeroğlu dönek midir?

Sayın Yanıkömeroğlu irade hırsızı değil midir?

İYİ Parti oyları ile sadece CHP saflarına katılmak mı mübahtır?

Ha bu arada unutmadan, CHP medyasının bu konudaki çok kıymetli düşünceleri nelerdir.”

Yazının devamı için tıklayınız...

Şehir kaybediyor, vekiller seyrediyor…

Ulaştırma Bakanlığı’nın İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde Eskişehir hüsrana uğratıldı. Ankara-İzmir arasını kapsayan projede, Eskişehir Garı seçilen 10 istasyon dışında bırakıldı.

508 kilometre uzunluğundaki tren hattının kapsamında Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen olacak şekilde 10 istasyon yer alacak.

                                                           ***

Evet efendim…

Projede Eskişehir devre dışı bırakılmasaydı, Eskişehir-İzmir arası yolculuk yaklaşık 2 saat 20 dakikaya düşecekti. 

Oysaki Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin oluşturulduğu yıllarda; dönemin Maliye Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, projeye Eskişehir’in de dahil olmasını sağlamış ve son anda projede merkez il olarak Bolu yerine Eskişehir merkez istasyon olarak belirlenmişti.

Yazının devamı için tıklayınız...

Dostlar alışverişte görsün…

Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk hayalleri sona eren Eskişehirspor’da işler hiç de iyiye gitmiyor.

Bu konuyu, sadece sportif bir bakış açısıyla değerlendirmek hatalı bir yaklaşım olacaktır.

Unutmamak gerekir ki: ‘Eskişehirspor, bir futbol takımından çok daha fazlası.’

Şehrin en büyük markası.

                                                            ***

Eskişehirspor’un, içerisinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçten çıkabilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde oldukça önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın önderliğinde düzenlenen ve Eskişehir’in önde gelen isimlerinin katılımlarıyla gerçekleşen bu kritik zirveden nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyordu.

Yazının devamı için tıklayınız...

Dört başkan, dört yorum…

AK Parti’nin eski il başkanları, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Eskişehir’de ortaya çıkan tabloyu Şehir Gazetesi okuyucuları için değerlendirdiler. 

( Açıklamaların tam metnini Gazeteniz Şehir’de okuyabilirsiniz.)

Eski başkanlar Osman Yüksel, Dündar Ünlü, Zihni Çalışkan ve Süleyman Reyhan’ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şu şekilde:

                                                   ***

Osman Yüksel: “Adaylarımız da teşkilatımız da gerçekten çok uyumlu çalışma içerisindeydi. Çok da doğru adaylarla çıktık ama tabi ki bu Türkiye genelinde birkaç sorun vardı, halktan da bize bir ders verildi Türkiye genelinde. Bu mesajı da biz aldık, halkla daha iç içe olmamız gerektiğine inanıyoruz.”

Osman Yüksel’in yukarıdaki ifadeleri arasında iki konu gerçekten ilgimizi çekti.

Neymiş?..

Adaylar ile teşkilat çok uyumlu çalışmış…

Çok da doğru adaylarla çıkmışlarmış…

İşte efendim uzun zamandır fırsat beklediğim o soğuk esprinin tam zamanı: Peki buna kim inanır?..

Yazının devamı için tıklayınız...

İlk tepki Başkan Güler’den geldi…

Yüksek hızlı tren projesinin başlangıcında, Eskişehir merkez istasyon konumundaydı. Zaman içerisinde ilk olarak Eskişehir’e ayrılan bilet kontenjanı düşürüldü. Bunu İstanbul-Ankara arasındaki aktarmasız seyahatler takip etti. Ve son olarak İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde, Eskişehir’in belirlenen on istasyon arasında yer almadığı ortaya çıktı. Üstelik belki de bu daha başlangıçtı; süreç sadece İzmir hattıyla sınırlı kalmayacaktı.

                                                             ***

Geçtiğimiz Pazartesi günü; ‘ŞEHİR KAYBEDİYOR, VEKİLLER SEYREDİYOR’ başlıklı köşe yazımızla, ‘İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde Eskişehir’in devre dışı bırakılmasına’ tepkimizi dile getirmiştik.

Pek çok kişinin gözünden kaçan ve Eskişehirlileri hüsrana uğratan bu olay karşısında şehrin milletvekillerini göreve davet etmiştik.

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi