UNICEF İyi Niyet Elçisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti Gülsin Onay, Senfoni Orkestrası ile verdiği konserde, klasik müzikseverlere güzel bir akşam yaşattı.

MÜZİĞE DOYURDU

Dünyaca ünlü piyano virtüözü, UNICEF İyi Niyet Elçisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti Gülsin Onay, Eskişehir’de Şef Patrick Souıllot yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile verdiği konserde, klasik müzikseverlere güzel bir akşam yaşattı. ‘Harika Çocuk’ olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdüren piyano virtüözü Gülsin Onay, güzel bir sonbahar akşamında Eskişehirli klasik müzikseverleri Kuzey Denizi ülkeleri bestecilerinin eserleriyle müziğe doyurdu.

ULUSLAR ARASI ESERLER

Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı olarak kabul edilen Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’nda Şef Patrick Souıllot yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile konser verdi. Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada, 64 ülkeyi kapsayan Onay konserinde Norveçli besteci Edvard Grieg’in: Piyano Konçertosu. la minör ve İsveçli besteci Wilhelm Stenhammar’in Senfoni No.1 adlı eserlerini seslendirdi.

DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Paris Konservatuvarı yüksek bölümünden 16 yaşında, “Premier Prix du Piano” kazanarak mezun olan ve Marguerite Long–Jacques Thibaud (Paris) ve Ferrucio Busoni (Bolzano) de dahil olmak üzere başlıca uluslararası yarışmalarda ödüller kazanan Gülsin Onay’ın sihirli parmaklarıyla verdiği konseri izleyenler sanatçıyı dakikalarca alkışladılar. Konser sonrası albümlerini imzalayan Gülsin Onay, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi