Daha önceki yıllarda fazla ilgi görmeyen ve faydalı olup olmadığı tartışılan grip aşısına, bu yıl talep patlaması oldu. Korona salgını nedeniyle grip aşısına ilgi inanılmaz boyutlara ulaşırken vatandaşlar eczanelere başvurarak sıraya giriyor. Eskişehir’deki eczanelere yapılan başvurular 90 bini aşmış durumda. Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış grip aşısı başvurularının yoğun olarak devam ettiğini söyledi.

Grip aşısı yaptırmak isteyenlerin sayısı rekora ulaştı. Pandemi sürecinin devam ettiği şu günlerde vatandaş grip aşısı alabilmek için eczanelere adeta akın etti. Sonbahar ile birlikte grip aşısı olabilmek için eczanelere beklenmedik bir başvuru talebi olduğu belirtildi. Koronavirüsü salgını nedeniyle daha grip aşısının piyasaya sürülmediğini ifade eden Eskişehir-Bilecik 9’ncu Bölge Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kamış, işletmekte olduğu eczanesine bile 250 kişinin grip aşısı için kayıt yaptırdığını söyledi.

Oda Başkanı Kamış “Eskişehir ve ilçelerinde yaklaşık 310 eczaneniz bulunuyor. Bu eczanelerimize her gün grip aşısı için onlarca kişi başvuru yapıyor. Henüz eczanelerimize aşı dağıtımı yapılmadı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda sınırlı sayıda aşı dağıtımının yapılacağını tahmin ediyoruz. Grip aşısı için eczanelerimize kayıt yaptıranların sayısı 90 bine ulaştı. Talep giderek artıyor. Grip aşısının Ekim ayı sonunda dağıtılmasını bekliyoruz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi