Eskişehirspor ligin 19 haftalık sürecinde rakip filelere tam 36 gol atarak ligin en çok gol atan takımı olurken36 golün tamamını Eskişehirspor’da 8 futbolcu kaydetti. Eskişehirspor’da en golcü üç isim 10 gollü Bruno Mezenga,8 gollü Semih Şentürk ve 6 gollü kaptan Erkan Zengin oldu.

Bu sezon kadrosu ve oynadığı futbolla süper ligi ayarında bir performans ortaya koyan Eskişehirspor’da gol ayakları adeta rakip savunma ve kalecilerin korkulu rüyası oldu. Eskişehirspor bu sezon rakip fileleri 36 kez havalandırırken bu gollerin 16’sını yabancı oyuncular attı. 20 gol ise yerli oyunculardan geldi. Maç başına 2 gol ortalaması ile oynayan Eskişehirspor ‘da yabancı oyunculardan Bruno Mezenga 10, Ofoedu 4, Meye ve kaleci Boffin’de birer gol atmayı başardılar.

Yerli oyunculardan Semih Şentürk 8, Erkan Zengin 6, H. Hüseyin Acar 5 ve Murat Uçar 1 golle Eskişehirspor’un liderliğine önemli katkı yaptılar. Eskişehirspor bu sezon en farklı galibiyetini ise Mersin İdman Yurdu karşısında 6-0’lık skorla elde etti. Eskişehirspor’un en golcü ikinci futbolcusu olan Semih Şentürk Bandırmaspor ile Ankara Osmanlı stadında oynanan maçta 3 gol birden atarak hat-tric yapmayı başardı. H. Hüseyin’de 5 golle takımın en golcü isimleri arasında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi