İl Emniyet Müdürlüğü ve Eskişehir Göç İdaresi Müdürlüğü Sütlüce Mahallesinde bulunan yabancı uyruklu insanlar ve mahalle sakinlerinin sorunları ele alındı.

POLİSEVİ’NDE DÜZENLENDİ

Eskişehir Polisevi’nde düzenlenen toplantıya; Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, emniyet müdür yardımcıları, Eskişehir Göç İdaresi Müdür Vekili Gökhan Akyıldız, Sütlüce Mahallesinde ikamet eden mahalle sakinleri, aynı mahallede ikamet eden göçmen vatandaşlar ve çocuklar katıldı.  Toplantıda ilk olarak Eskişehir Göç İdaresi Müdür Vekili Gökhan Akyıldız, kentteki göçmenlerin son durumu hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Şemsettin Alımcı, Sütlüce Mahallesi sakinlerinin yabancı uyruklu insanlar hakkında dile getirdiği şikayetleri anlatarak, söz konusu mahallede olumsuzluk meydana gelmemesi adına yapılan çalışmaları anlattı.

 OPERASYONLARA DİKKAT

Yapılan sunumların ardından konuşma yapan Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan bahsederek, “Özellikle bu bölgeler tabi Ortadoğu coğrafyası ve Türkiye üzerinde çok çeşitli oyunlar oynanıyor. Bunu çok yakinen hepimiz görüyoruz. En son ekonomi üzerine yapılan operasyonlar daha önce Suriye’de Irak’ta oynanan oyunlar. Yine çevremizdeki bazı ülkelerde uygulamaya çalışılan operasyonlar. Bunlar yine önümüzde süreçte devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak özellikle Cumhurbaşkanımızın Suriyeli vatandaşlarıma en başta gösterdiği misafirperverlik, Türkiye’nin sınırlarını açması, Suriyeli kardeşlerimizi Türkiye’ye kabul etmesi bunlar takdirle karşılanması gereken önemli hususlar” diye belirtti.

TÜTÜNCÜ’DEN VATANDAŞA UYARI

Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü de, Türk milletinin, Türk devletinin tarih boyunca defalarca misafirperverliğini gösterdiği söyleyerek, “Bin 500’lerden başlayıp bugünlere gelen örneklerle dolu. Eskişehir iliyse zaten çok farklı ülkelerden, çok farklı bölgelerden gelen insanların bir araya gelerek yaşadığı bir şehirdir. Zamanında Romanya’dan, Kırım’dan vatandaşlarımız gelmiş. Rahmetli Özal sınır kapılarını açtığında Bulgaristan’dan yüz binlerce Türk vatandaşımız Bursa ve Eskişehir’e yoğun olarak geldi. Kuzey Irak’ta Saddam’ın Kuveyt’e girmesiyle yine on binlerce, yüz binlerce insanımız geldi. Biz bunlara hep kucak açtık, hep misafir ettik ve problemsiz bir şekilde birlikte yaşıyoruz. Arzu edenler ülkelerine döndü. Diğerleri şuanda bizim aramızda. Yaşamaya da devam ediyoruz ve böyle yaşayacağız. En iyi hakim, en iyi hakem devlettir. Kimse devletin yerine kendisini koymasın” dedi. 

Editör: Haber Merkezi