Eğitim Bir Sen 1 No lu Şube Başkanı İbrahim Akar memura yardım konusunda açıklamalarda bulundu. Giyecek yardımlarının günün koşullarına göre yükseltilmesini isteyen İbrahim Akar şunları söyledi “ Yardımcı hizmetli, memur, şoför, ambar memuru vs. gibi çalışan memurların her yıl ya da 2 yıl arayla ödenen giyecek yardımları ihtiyaçların karşılanması noktasında yetersiz kalmaktadır.

Yayınlanan giyecek yardımı listesinden örnekler verecek olursak takım elbise 200,59, ayakkabı 56,60, kravat 7,71, eldiven 4,94, önlük 20,24 gibi güncel çarşı ve pazar fiyatlarıyla alakası olmayan rakamlar belirlenmiştir. Bu ödemeler çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri makul, mantıklı ve güncel rakamlara yükseltilmeli ve arkadaşlarımızın hak ettikleri en güzel şekilde giyinebilecekleri bir düzeye yükseltilmelidir.

1991 model ve ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalan bu yönetmelikle ve onun birim fiyat listesiyle alışveriş yapmak imkansızdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ve hükümleri o yılın gerçek çarşı pazar fiyatlarına göre güncellenmeli ve bu şekilde bir ödeme listesi oluşturulmalıdır. Bu listedeki rakamlarla ancak internetten ikinci el kıyafet satan sitelerden, bitpazarından ya da şehrimizin tabiriyle bayat pazarından alışveriş yapılabilir.”

Editör: Haber Merkezi