TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen Eskişehir Gıda 2020, 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarını 60 bin kişi ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin katkıları beraberinde, Ticaret Odası işbirliği ve Eskişehir Sanayi Odası, Ticaret Borsası, KOSGEB, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) destekleri ile hazırlanan Eskişehir Gıda 2020, 2. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23-26 Ocak 2020 tarihlerinde ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Tüyap Eskişehir tarafından 2020 yılının ilk fuarı olarak düzenlenen Eskişehir 2. Gıda Fuarı sona erdi. Büyük ilgi odağı olan Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nı İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinden toplam 60.372 kişi ziyaret etti. Anadolu’nun gurme lezzetlerini bir araya getiren Fuar, gıda sektörüne önemli katkılar sağladı. Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda Konuk Şehir olan “Afyonkarahisar” ilk gün TAFED ve Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği’nin (AFPAD) katkılarıyla yaptığı yemek sunumlarıyla halkın yoğun ilgisine sahne oldu. Eskişehir tarafından çok beğenilen Afyon yemekleri halk tarafından tam not aldı. İkinci gün Eskişehir Aşçılar Derneği ve Eskişehir Lokantacılar Odası katkılarıyla gerçekleşen, protokol ve basın yarışmalarında ortaya çıkan renkli görüntüler eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Üçüncü gün Eskişehir Lokantacılar Odası destekleriyle gerçekleşen Eskişehir ilçelerinin yemek yarışmalarında Alpu birinciliği kucaklarken, Seyitgazi ilçesi ikinci, Han ilçesi üçüncü oldu. Son gün Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.Eskişehir 2. Gıda Fuarı’nda madalyalı aşçılar tarafından yapılan İç Anadolu’nun özel lezzetleri fuar alanında oluşturulan Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda ilgililer ile buluşturuldu. Katılımcı ve ziyaretçiler İç Anadolu lezzetlerini tanıma olanağı buldu.22 farklı bölgeden gelen aşçıların, Eskişehir Aşçılar Derneği’nin (ESASDER) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) katkılarıyla düzenlenen Gala Gecesi’nde aşçılara plaketler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi