Son yıllarda inanılmaz derecede futbolcunun alacakları konusunda uzlaşma sağlayamaması nedeniyle FİFA ve TFF’ye başvuru yaparak puan silme olayına gitmeleri bugünkü yönetimin işini zorlaştırıyor.

Geçen sezon yaşanan krizin bu sezonda devam edeceği ve yeni yönetimin yaşanan bu sıkıntıyı ortadan kaldırabilmek için çaba sarfetmeleri dikkat çekiyor.

Başkan Osman Taş ve ekibinin bilerek yönetime geldiklerini ifade etmeleri yaşananları ortadan kaldırabilmek için gayretin gösterileceğine işaret olarak yorumlanıyor.

Şilili oyuncu Sebastian Pinto nedeniyle gelen -6 puan cezasının devamının olmaması için gayret gösteren yöneticiler futbolcularla da görüşmelerini sürdürüyor. CAS’ta bekleyen dosyaların varlığı sıkıntı gibi görünse de zorlukları aşmak ve yeni sezona daha fazla puan silme cezası alınmaması yönünde ciddi çalışmaların var olması umut olarak görülüyor.

7 futbolcu için ciddi çalışmaların varlığı biliniyor. Bu isimler arasında Akaminko, Toko, Bienvenu, Boffin, Bokila, Kulach ve Mori gibi oyuncuların alacaklarının ödenmesi yönünde başvuruda bulunmaları en büyük sıkıntı.

Kısacası yeni yönetim göreve gelir gelmez alacaklarının peşine düşen futbolcuların para sorunlarının nasıl çözüleceği ise belirsizliğini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi