MASAL ŞATOSU SEÇİLDİ

İsveç Büyükelçiliği ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi işbirliği ile Türkiye’ye getirilen İsveç’te çocukların yaratıcılıklarının geliştirilmesinde başarılı Berattarministeriet Programının uygulanması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu seçildi. Berattarministeriet Programı bilgilendirmesi, koordinatör SannaHorn tarafından yapıldı.

BENZERLİKLER VAR

Büyükşehir Belediyesi’nde çocuklara yönelik uygulamalar yapan birimlerin çalışanlarına anlatıldı. Daha sonra SannaHorn Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin çocuklara yönelik yaratıcılıklarını artıran uygulamalar hakkında bilgi aldı. SannaHorn, ”İsveç’in Berattarministeriet adında aslında Masal Anlatımında uzmanlaşmış bir kurumdan geliyorum. Oradaki etkinliklerle buradakileri karşılaştırdığımızda oldukça benzerlikler görüyorum” dedi.

ÇOCUKLARA ULAŞACAK

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Didem Aydınmakina ise, “Bizler de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, ‘Şehir eğitir’ ve ‘Şehir bir okuldur’ ilkesinden hareketle, geleceğe en büyük yatırımımız olan çocuklara yönelik çalışmalarımızı  bu güzel ekibe aktardık. Personelimizin bu eğitim ve sunumlardan elde ettiği kazanımın çarpan etki olarak direkt çocuklara ulaşacağına inanıyorum” dedi. 

Editör: Haber Merkezi