İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, İçişleri Bakanlığı’nın zincir marketlerle ilgili genelgesini değerlendirirken ‘’geç alınmış olsa da doğru bir karar’’ dedi. İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ‘’ Pandemi sınırlamaları çerçevesinde kırtasiyeler, tuhafiyeciler, iç ve dış giyim mağazaları, çiçekçiler, züccaciyeciler, elektrik mağazaları, beyaz eşya mağazaları, büfeler gibi onlarca mağaza kapatılırken, tekelleşen 4-5 büyük zincir marketin onbinlerle ifade edilen şubelerinde,  iğneden ipliğe, elektrik ampulünden televizyona, gömlekten tencere tavaya,  cam bardaktan oyuncağa, kırtasiyeden çiçeğe, alkolden vitamin haplarına, taraktan saç boyasına kadar her türlü tüketim malzemesinin satılıyor olmasının haksız rekabete neden olduğunu, küçük esnafın maruz kaldığı zararları derinleştirdiğini defalarca gündeme getirmiştik.

Başta İYİ Parti olmak üzere muhalefet partilerinin ve odaların ısrarlı takibi sonucu, -geçte olsa- İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği “market tedbirleri” konulu genelgeyle, içinde bulunduğumuz kapanma sürecinde marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışında başkaca ürün satışı yapılmasının yasaklanmasını olumlu bir adım olarak görüyor, Genelgeyi çıkaranlara teşekkür ediyoruz. Ancak, genelgenin hemen değil de 7 Mayıs Cuma gününden uygulanmasına yönelik karara karşı eleştirimizi de altını çizerek belirtiyoruz’’ dedi

Açıklamasında muhalefet partileri tarafından yapılan önerilerin dikkate alınması gerektiğini de belirten İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş şunları söyledi ‘’ Muhalefet partileri halkın avukatıdır. Halkın sorunlarını, ürettikleri çözüm öneriyle birlikte gündeme getirirler, halk adına iktidar sahiplerinden icraat ve hizmet talep ederler. Ülkemizin bir çok büyük ve milli sorununda olduğu gibi pandemi döneminde de, sürecin yönetilmesi ve alınması gereken önlemler konusunda yapıcı önerilerde bulunduk. Önerilerimizin büyük kısmı yok sayıldı. Doğrudan destek, stopaj, işten çıkarmaların yasaklanması, zincir marketlere sınırlama gibi önerilerimizin ise kısmen ve geç de olsa uygulamaya konulması, ortak akıl ve el birliğiyle Ülke Yönetiminin millete faydalarını ortaya çıkarmıştır.

Sayın Genel Başkanımız Meral AKŞENER’in “Memleket Masası” çağrısını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemiz gerçekten zor günlerden geçmektedir. Dış politikadan ekonomiye, pandemiden işsizliğe bir çok büyük ve milli sorunlarımız olduğu gibi küçük dokunuşlarla çözülecek ancak vatandaşa nefes aldıracak çözümü kolay meselelerimiz de vardır.

Sayın Cumhurbaşkanı, etrafını kalın duvarlarla örmüş saray bürokrasisini aşmalı, mecliste grubu bulunan ve geleceğini Türk Milletiyle birlikte gören Muhalefet partilerini “Memleket Masası” etrafında toplayarak çözümleri birlikte üretmelidir.’’ 

Editör: Haber Merkezi