Aralarında Polis Memurlarının da Yer Aldığı 15 kişinin Yargılanmalarına Başlanıldı.

Eskişehir’de Bir Apart Daireyi Fuhuş Yuvasına Çevirdikleri İddia Edilen Sanıklar İfade Verdi.Aralarında Yabancı Uyruklu Kadınlarında Yer Aldığı Sanıklar Suçlamaları Kabul Etmedi.

Eskişehir’de, “Fuhşa teşvik, aracılık, zorlama ve yer temin” ettikleri iddiası ile yakalanan 15 sanığın yargılanmasına başlanıldı. Eskişehir 1’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya başka illerdeki cezaevlerinde bulunan sanıklar, koronavirüs salgını nedeniyle Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Fuhşa sürüklendikleri ileri sürülen kadınlar ile taraf avukatlarının da hazır bulunduğu ilk duruşmada, sanıklar savunma yaparak suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Eskişehir başta olmak üzere Ankara ve Yalova’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 3 polis memurunun da yer aldığı 15 kişi yakalanmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından 15 şüpheliden 10’u tutuklanırken 5 şüphelide adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.Savcılığın hazırladığı iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte açılan davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan Selim K., verdiği ifadesinde suçlamaları ret ederek “Ben Eskişehir’de elektrik teknisyeni olarak çalışıyorum.Tanıdıkların aracılığı sayesinde ikametlere giderek elektrik arızaları yada tesisatlarını yapıyorum.Benim fuhuş yaptırmak gibi bir işim olmaz.Bir apart daire kiraladığım doğrudur.Fuhuş yaptırmak için apart daire kiralamış değilim.3 aydır tutukluyum ve mağdurum tahliyemi ve beratimi istiyorum ”dedi.

Mağdur ifadelerinin de alındığı duruşma dosyadaki eksikliliklerin giderilip tanık ifadelerinin alınması için mahkeme heyeti tarafından ileri bir tarihe ertelendi. 

Editör: Haber Merkezi