HABER AKIŞI

Faydası saymakla bitmiyor

 Tarih: 28-12-2016 10:50:53

Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, yoğurdun sadece kalsiyum kaynağı olmasıyla değil, içerdiği protein ve yararlı bakteriler ile de sofraların baş tacı olmayı hak ettiğini belirterek “Özellikle günlük süt ile evde mayalanan yoğurdun probiyotik içeriği artıyor ve bağırsaklar için daha da faydalı bir hal alıyor” diyor. 
Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Öçal, yoğurdun faydalarını şöyle sıraladı, "Yoğurt tüketmek tansiyonu düzenliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, diş ve kemik sağlığını destekliyor, kolesterolü düzenliyor, cilt ve deri hastalıklarına karşı koruyor, kas gelişimini destekliyor."  Öçal, Yetişkinlerin günde bir kase, çocukların da en azından günde 6 yemek kaşığı ev yoğurdu tüketmeleri gerektiğini vurguladı.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
  SİYASET HABERLERİ
İlk resmi ziyaret Seyitgazi’ye İlk resmi ziyaret Seyitgazi’ye Milletvekili Emine Nur Günay ilk resmi ziyaretini sandıktan Türkiye ortalaması ü..
Eskişehir’in sesi olacağız Eskişehir’in sesi olacağız CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis’te yemin töreni sonrasında açıklamalarda..
PUAN DURUMU
HABER ARŞİVİ
Yukarı